Kılıçdaroğlu açıkladı: "HDP ile görüşeceğim, ne sakıncası var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan CHP'de ve Altılı masa'da tartışmalara neden olması beklenen konuda açıklama geldi: "HDP ile görüşeceğim, ne sakıncası var"

HAYAT 09.03.2023, 14:22 09.03.2023, 14:30
Kılıçdaroğlu açıkladı: "HDP ile görüşeceğim, ne sakıncası var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından HDP'den görüşme daveti gelmiş, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşüp görüşmeyeceği merak konusu olmuş ve tartışmalara neden olmuştu. Kılıçdaroğlu, bugün Halk TV'den Fikret Bila'ya bu konuda bir demeç verdi. 

Görüşme yapılıp yapılmayacağı merak edilirken İYİ Parti lideri Meral Akşener'den HDP çıkışı gelmiş, bunun üzerine de cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş mektupla yanıt vermişti. Demirtaş mektubunda “Bizim oyumuzu istiyor musunuz istemiyor musunuz, bizi nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz, sizin parti olarak diğer partilerle müzakere hakkınız var da HDP’nin yok mu” gibi bir dizi soru yöneltmişti.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi: "HDP ile görüşeceğim, ne sakıncası var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün verdiği bir demeçte HDP ile görüşeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek" dedi. 

Akşener "Görüşebilir, ama masaya asla getiremez" demişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise katıldığı televizyon programında 'CHP ile HDP görüşebilir mi?' sorusuna "CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez" demişti. Akşener muhtemel  görüşmeyle ilgili şu yorumu yapmıştı: "O masada defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez."

CHP'liler arasında tartışma yarattı 

Yapılan son açıklama sosyal medyada CHP'liler arasında da tartışmalar yarattı. Çok sayıda CHP'li seçmenin HDP görüşmesine karşı çıktıkları görülürken, bazı paylaşımlarda Kılıçdaroğlu'na destek verildiği görüldü. Muhtemel HDP görüşmesinin CHP'deki tartışmalar ve CHP seçmenleri arasında nasıl tepkilere neden olacağı merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@