banner163

Kilisedeki görüntülere tepki... "Mabetler kutsaldır, dokunulmazdır"

İstanbul'da kilisenin kapısının üzerine çıkıp müzik eşliğinde oynayan iki kişi sosyal medyada büyük tepki çekti. AK Parti Sözcüsü Çelik ve İletişim Başkanı Altun da yaşananları saygısızlık olarak nitelendirerek olayı kınadı...

HAYAT 12.07.2021, 11:42 12.07.2021, 11:53
Kilisedeki görüntülere tepki... "Mabetler kutsaldır, dokunulmazdır"

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı. 

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler tepki topladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da olaya tepki gösterdi.  

AK Parti Sözcüsü Çelik: Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" dedi. 

Fahrettin Altun: Hukuk önünde hesap verecekler

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da paylaştığı mesajda "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir" ifadelerini kullandı. 

Gözaltına alındılar

Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri süren şüphelilerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, İstanbul Valiliği'nden basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat 00.55 sıralarında Kadıköy İlçemiz Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@