Kırmızı Eskişehir'de neler değişti? İşte en son yasak ve düzenlemeler

Vaka sayıları kısa süre içinde 100 binde 235'in üzerine çıkan Eskişehir'de yeni tedbirler alındı... İşte kırmızı renkli çok yüksek riskli iller arasında olan Eskişehir'de uygulanan son yasak ve düzenlemeler...

HAYAT 01.04.2021, 15:58 02.04.2021, 14:48
Kırmızı Eskişehir'de neler değişti? İşte en son yasak ve düzenlemeler

13 - 19 Mart arası haftanın verilerine göre Eskişehir'de her 100 bin kişide 116,56 olan oran, son verilere göre 20 - 26 mart arasında 235,25'e ulaştı. Eskişehir'de kısa sürede iki katına çıkan vaka sayıları da tedbirleri ve kısıtlamaları beraberinde getirdi. 

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Koronavirüs (Kovid­-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte bir dizi önlem aldı. Alınan tedbirleri öğrenmek için aşağıdaki görselin üzerine tıklayabilirsiniz. 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs önlemleri kapsamında, Eskişehir'deki okullar konusunda da bazı tedbirler aldı. Yüz yüze eğitim konusunda alınan kararları öğrenmek için aşağıdaki görsele tıklayıp haberimize ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de korona virüs tedbirleri kapsamında toplu taşımaya yeni düzenlemeler getirdi. Düzenleme kapsamında hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle tramvaylar çalışmayacak , toplu taşıma otobüsler ile sağlanacak. Detaylı bilgi için görsele tıklayabilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte Eskişehir'de alınan yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için de yeni düzenlemeler getirildi. sokağa çıkma kısıtlamalarını içeren düzenlemeler için görsele tıklayarak habere ulaşabilirsiniz. 

Tepebaşı Belediyesi de Eskişehir’de uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, semt pazarlarının kurulacağını günlerde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Tepebaşı Belediyesi'nin semt pazarları gün ve saatleri konusunda aldığı tedbirleri içeren haberimize aşağıdaki görsele tıklayarak erişebilirsiniz. 

Türkiye genelinde hızla artan vaka sayılarının ardından yeni tedbirler alınarak kontrollü normalleşme sürecine ara verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası tüm Türkiye'nin beklediği yeni koronavirüs kararlarını açıkladı. Kırmızı ve çok yüksek riskli il olmaya devam eden Eskişehir ve çevresindeki birçok ilde yeni kısıtlamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısıtlamalar ile ilgili haberimizi aşağıdaki görseli tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@