Kütahya Antika Pazarı açıldı

Kütahya'da ilk kez açılan antika pazarı ilgi gördü.

HAYAT 26.02.2023, 12:59 27.02.2023, 00:04

Kütahya'da ilk kez açılan antika pazarı ilgi gördü. Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, yıllardır hayali kurulan ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen pazarın 300'e yakın esnafla kapılarını antika tutkunlarına açtığını ifade etti.

Derneklerini iki ay önce faaliyete geçirdiklerini dile getiren Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, "Antikacılar olarak geçmişi geleceğe taşıyoruz. Genç nesillerimize tanıtım yapıyoruz" dedi. 

Artık sürekli açılacak... Kütahya Antika Pazarı nerede, ne zaman açılacak? 

Adem Akgün, "Her ayın son pazar günü Fatih Mahallesi’ndeki perşembe pazarında bundan sonra hem sergi amaçlı hem de ticaret amaçlı
faaliyetlerimiz devam edecek. Antika eşyalar ikinci el eşya gibi görülmemeli. Bunlar birer tarihi eser olarak görülmelidir. Kütahya pazarımız, bundan sonra da tarihi ve manevi değeri bulunan eski ürünlerin sergilendiği antika pazarı olacak inşallah" diye konuştu.

Antika tutkunu Ömer Bate, "Yıllardır Kütahya'da antika pazarı kurulmasını istemiştik. Açılması bugüne nasipmiş. Açıldı ve çok iyi oldu" şeklinde konuştu.
Antikacı İbrahim Efe de, "Antika bir tutkudur. Biz antikacılar geçmişi günümüze taşıyoruz. Kütahya antika pazarı hayırlı olsun. Her ayın son pazarında buluşmak üzere" ifadelerini kullandı.

Gramofonlar, taş plaklar, antika saatler... 

Pazarda gramofonlar, taş plaklar, antika saatler, radyolar, gaz lambaları, tespihler, çantalar, fincanlar, anahtarlar, oyuncaklar, vazolar, biblolar, eski paralar, kitaplar, daktilolar, fotoğraf makineleri, bakır ev eşyaları gibi birçok parça bulunuyor.

Pazara Ankara’dan gelen Çetin Ata ise antika tutkunu olduğunu belirtti. Antikacılığa koleksiyoner olarak başladığını aktaran Ata, “Koleksiyonumuzdaki ürünlerimizi, vatandaşlarımızla da paylaşmak istedik. Koleksiyonumuzda taş bebekler, kol saatleri, fotoğraf makineleri, gramofonlar, taş plaklar gibi eserler var. İnşallah bunları hem tanıtıp hem de satmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@