Malatya'da 5.3'lük deprem!

Malatya merkezli 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Deprem çevre illerde de hissedildi...

HAYAT 10.08.2023, 21:10 10.08.2023, 22:35
Malatya'da 5.3'lük deprem!

AFAD'dan alınan bilgiye göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 4 km derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hissedildi.

CNN Türk'te Gece Görüşü programına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadı. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. Dün 4.3 büyüklüğünde bir Deprem olmuştu. Bugün de 5.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bizim hissettiğimiz daha büyüktü .Malatya milletvekilleriyle birlikte çalışıyoruz" dedi. 

Malatya Valisi Hulusi Şahin, saha tarama çalışmalarının bittiğini belirterek "Bir boş binanın yıkıldı ve 2 bina da yan yattı. Panikle balkondan atlayıp hastaneye başvuran 30'un üzerinde yaralımız var" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depreme ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medyadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@