banner163

Manavgat alevler içinde! Son anda kurtarıldılar

Antalya Manavgat'ta dev yangın sürerken, vatandaşlar can pazarı yaşıyor... Bölgede tahliyeler sürüyor... Son anda kurtarıldılar! İşte bölgeden son detaylar...

HAYAT 28.07.2021, 20:36 28.07.2021, 22:39
Manavgat alevler içinde! Son anda kurtarıldılar

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangınla mücadele sürüyor... 

Yaşlı çift ve torunları son anda kurtarıldı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında alevler evlerine yaklaşan yaşlı çift ve torunları vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Bir vatandaş ise alevlerin arasına su hortumu ile girdi.


Manavgat ilçesinde öğleden sonra başlayan yangın Yeniköy Mahallesi’nde etkisini devam ettiriyor. Çok sayıda ekip karadan ve havadan söndürme çalışmalarına devam ediyor. Jandarma ekipleri yol boyunca ekiplerin rahat çalışabilmesi için gerekli önlemleri alıyor. Vatandaşlar ise endişeli gözlerle çalışmaları yakından takip ediyor. Bazı vatandaşlar ise evlerin önünü hortumlarla soğutmaya çalıştı. Yeniköy Mahallesi’nin dışında devam eden yangın kısa sürede mahalleye yaklaştı. Rüzgarın da etkisiyle mahallenin içindeki bazı zeytin bahçeleri alev aldı. Bahçenin içine bir vatandaş elinde su hortumu ile girse de başarılı olamadı. Ev sahibi kadının ise feryatları duyuldu. Evde bulunan yaşlı çift ve torunları vatandaşlar tarafından tahliye edildi. Yaşlı çift, belediye ekiplerinde araca alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yangının yakınındaki çiftliklerden büyükbaş hayvanlar da tahliye edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

DEHŞET YANGINDAN VİDEO GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Büyük panik!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları devam ederken, yangını çıkış noktaları arasında bulunan Evrenseki Mahallesi’nde vatandaşlar tahliye edildi. Yangın bölgesinden tahliye edilen vatandaşların mahalleye girişlerine izin verilmedi. Bazı vatandaşlar küçükbaş hayvanlarını traktörlere yükleyerek bölgeden kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri ise mahalleye girmek isteyen vatandaşları güçlükle sakinleştirdi.

"Yangının içinde kaldık"

Hayvanlarını traktöre yükleyerek yangın bölgesinden kaçan Ahmet Tırpan, “Yangının içerisinde kaldık. Canımızı zor kurtardık. Yangının ilerlemesi devam ediyor. Her şey ortada. Ben Antalya’dan geldim. Abim yangın içerisinde kaldı. Onu bulduk. Dere yatağında suyun içerisinde. Hastaneye kaldırdık. Evimiz yandı. Her şeyimiz yandı. Canımızı zor kurtardık” dedi.
Yaşadıklarını gözyaşları arasında anlatan Ayşe Alkan, “Serik’te oturuyordum. Köyden dumanları gördüm. Abimi aradım, ‘Ben yanıyorum’ dedi. Ona koştuk. Zorla kurtardık. Buraya geldik. Babamların evleri de yandı. Hiçbir şeyleri kalmadı. Abim hastanede yatıyor. Annem hastanede diyaliz hastası” dedi.

Manavgat'taki yangın nasıl çıktı? Geniş çaplı soruşturma başlatıldı... Detaylar için tıklayın 

"53 kişi dumandan etkilendi, bir kişinin durumu ağır"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat’ta devam eden yangına ilişkin, “37 derece sıcaklığın yüzde 14 nemin bulunduğu 50 kilometre hızla esen bir rüzgâr ile karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıktı. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki’nin kuzey tarafında mahallenin bir kısmı tahliye edildi. Şuana kadar 53 kişi dumandan etkilendi. Maalesef bir arazöz devrildi. Şoförümüzüm durumu ağır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangını yerince incelemek üzere bölgeye geldi. Ankara’dan helikopter ile havalanan Bakan Pakdemirli, Ulualan Yangın Kontrol Merkezi’ne iniş yaptı. Burada Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, önce çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Pakdemirli, yangının saat 12.05 sularında çıktığını bildirdi.

Yangına ilk müdahalenin 13 dakika sonra yapıldığını belirten Bakan Pakdemirli, “37 derece sıcaklığın yüzde 14 nemin bulunduğu 50 kilometre hızla esen bir rüzgâr ile karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıktı. İlki Yeniköy, ikincisi Sarılar, üçüncüsü Baraj bölgesi, dördüncüsü ise Gebece bölgesi. Yangının ilerlemesi ile ilgili tüm veriler mevcut. Yangının şuan itibariyle ilerlemesi ile ilgili rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesine şuanda yardımcı oluyor. Yangını körükleyecek her türlü durum şuanda mevcut. Yangına 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel, 30 su ikmal aracı ile müdahale ediliyor. 4 yerleşim yerimizi tahliye ettik. Daha fazla yerin tahliyesi gerekirse valiliğimiz gerekli adımı atacak. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki’nin kuzey tarafında mahallenin bir kısmı tahliye edildi. Şuana kadar 53 kişi dumandan etkilendi. Maalesef bir arazözümüz devrildi. Şoförümüzüm durumu ağır” diye konuştu.

3 bakan yangın bölgesinde... Bakan Pakdemirli'den açıklamalar... Okumak için tıklayın 

Yangından etkilenen evlerin de olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Sera ve tarım alanları var. 28 mahalleye şuanda su verilmiyor. Bugün toplamda orman ekipleri 28 yangın ile mücadele etti. 24 yangın kontrol altına alındı. Birisi burası, Adana, Kadirli ve Karaisa’da da yangın devam ediyor. Mersin’de yangın devam ediyor. Bizim işimiz yangın ile mücadele etmektedir. Adli kolluk kuvvetlerinin soruşturması devam ediyor. Sebep ile ilgili bir şey yok. Hatay’daki yangında 1 sene sonra sebebi ve müsebbibi belli oldu. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Vatandaşlarımız dumanı görünce kendilerini emniyetli yere tahliye etsinler. Şu an itibariyle 4 mahalle dışında bir riskimiz yok. Yangın bir savaştır, savaşı ne zaman bitireceğinize dair bir tahmin olamaz. Bölgeye giderek incelemelerde bulunacağım” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@