Masterchef ama çiböreği "çiğ" sanıyor!

TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye programında "Çibörek" skandalı yaşandı! Eskişehir ve Tatar mutfağının eşsiz lezzeti "Çibörek" hakkında yaygın hata tekrarlandı, "çibörek" "çiğ börek" diye sunuldu, isminin de içinin çiğ olmasından geldiği savunuldu!

HAYAT 14.09.2021, 14:24 14.09.2021, 14:38
Masterchef ama çiböreği "çiğ" sanıyor!

TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye programında "Çibörek" skandalı yaşandı! Eskişehir ve Tatar mutfağının eşsiz lezzeti "Çibörek", programda "çiğ börek" olarak sunuldu, isminin de içinin çiğ olmasından geldiği savunuldu! Programdaki bu cehalet büyük tepki topladı... 

TV8'de yayınlanan ve Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın karşısına çıkan adayların yarıştığı yemek yarışması programı MasterChef Türkiye'nin dün yayınlanan son bölümünde "Çibörek" skandalı yaşandı. 

Somer Sivrioğlu'nun sözleri çok ayıplandı: "Çiğ böreğe çiğ denmesinin sebebi içidir"

Programda, hep "çiğ börek" diye yanlış şekilde telaffuz edilen "çibörek" ile ilgili Somer Sivrioğlu'nun yarışmacılara "Çiğ böreğin iyisi göz göz olur. Çiğ böreğe niye çiğ börek dendiğini düşünün. Çiğ böreğe çiğ börek denmesinin sebebi içidir" demesi de izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. Türkiye'nin en iyi şeflerinden biri olarak gösterilen bir ismin, yaygın yapılan hatayı tekrarlaması ve doğruymuş gibi sunması ayıplanarak karşılandı. Programda şeflerin çiböreğe ilişkin verdiği tarifler ve bilgiler de tartışma konusu oldu. 

"Çiğ börek" diye haberler geçilince Google'da "çiğ börek" şeklinde trend oldu 

Program sonrasında TV8'in ve acunn.com'un web sitelerinde girilen haberlerde de "çiğ börek" ifadesi kullanılması sonrasında, "çiğ börek" ifadesi Google Trendler'e girdi ve en çok arananlar arasında yer aldı. Sonrasında yine "çiğ börek" ifadesiyle programla ve "çibörek" ile ilgili birçok paylaşım yapıldı. Google'daki yanlış ifadeli paylaşımlar da daha çok çoğaldı. 

Şeflere yakıştı mı?

"Çi börek"in, yani Tatarca'da "İyi börek, güzel börek" anlamına gelen isminin "çiğ börek" diye yansıtılması ve isminin de içinin çiğ olmasından geldiği diye yanlış olarak sunulması Eskişehir'de ve Tatarlar arasına büyük tepki topladı. Özellikle Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu gibi şeflerin böyle bir hata yapmasının yakıştırılamadığı belirtildi. 

Doğrusu "Çibörek"... 

Eskişehir'in ve Tatar mutfağının önde gelen lezzetlerinden "Çi börek"in anlamı "İyi börek, güzel börek"... Tatarca'da "Çi", "iyi, güzel" anlamına geliyor.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@