Meteoroloji'den Eskişehir ve çevresine uyarı geldi!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden Eskişehir ve çevre illere uyarı geldi... Öğleden sonra başlıyor...

HAYAT 16.05.2021, 11:53 16.05.2021, 12:03
Meteoroloji'den Eskişehir ve çevresine uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Eskişehir ve çevre illerde bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, öğleden sonra Eskişehir ve çevre illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskınları olabilir

Metrekareye 21 ile 50 kilogram arasında yağış düşeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağış sonucunda oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Sağanak yağışın etkisini akşam saat 20.00 itibarıyla azaltacağı tahmin ediliyor.

Bursa için de uyarı yapıldı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bursa için, dolu, sel ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada bugün saat 13.00'dan itibaren başlayarak 20.00'a kadar süreceği tahmin edilen uyarıda, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların YEREL olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@