Meteoroloji'den uyarı... Havalar daha da soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarı Merkezi sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade ederek uyarılarda bulundu...

HAYAT 15.01.2021, 17:52
Meteoroloji'den uyarı... Havalar daha da soğuyacak

Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre Eskişehir'de bu gece hava sıcaklığının -11  dereceye kadar düşmesi beklenirken hafta sonu beklenen en yüksek sıcaklık 2 derece olacak. Yarın akşam saatlerinde başlaması öngörülen kar yağışının ise Pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının da önümüzdeki hafta içinde iyice düşerek gece saatlerinde -13 dereceleri bulması bekleniyor. Yetkililer, Eskişehir, Kütahya, Bilecik'te seyahat etmeyi düşünen vatandaşlara don ve buzlanma uyarısında bulundu. 

Mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek. Bu sistemlerle birlikte halen batı ve iç bölgelerimizde mevsim normallerinde, doğu bölgelerimizde ise mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. 

Hafta sonunda Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği. Hafta başında ise (18.01.2021) sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle birlikte, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, Marmara bölge genelinde orta, diğer yerlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte ulaşımda görülebilecek aksamaların yanında, zirai faaliyetlerine devam eden üreticilerimizin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@