Meteoroloji'den yeni kar uyarısı!

Geçen hafta cuma günü naşlayan kar yağışı haftanın ilk iş gününde de devam ediyor... Yurt genelinde vatandaşları soğuk ve karlı bir hava bekliyor. İşte detaylar

HAYAT 15.02.2021, 07:51 15.02.2021, 08:13
Meteoroloji'den yeni kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nı doğusu, Kızeu ve İç Ege,  Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri Muğla Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Elazığ, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. 

Yağışların Marmara'nın doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yoğun kar Orta Akdeniz kıyılarında kuvetli yağmur ve sağanak şeklide olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise çığ tehlikesi var...

Hava buz kesecek!

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalırken yalnızca Trakya'da biraz artacak.

Yoğun kar uyarısı

Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz ile İstanbul, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yoğun kar yağışı beklenirken yetkililer buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor.

İç Anadolu Bölges'nde havanın parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatı kesimlerinde, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde hava çok bulutlu, doğu kesimlerinin yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nde ise hava çok bulutlu, Kuzey ve İç Ege ile sabah saatlerinde Muğla çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İzmir'in batısında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Kütahya ve Afyon çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Yeni haftaya soğuk ve kar yağışlı bir havada giren Eskişehir'de önümüzdeki 5 günün beklenen hava durumu şu şekilde: 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@