banner163

MSB'den acı haber! 3 askerimiz şehit oldu, 3 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu 4 askerin de yaralandığını bildirdi. Yaralı bir askerimiz de hayatını kaybetti, şehit sayısı 3'e yükseldi.

HAYAT 11.09.2022, 18:16 11.09.2022, 21:07
MSB'den acı haber! 3 askerimiz şehit oldu, 3 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 11 Eylül tarihinde arama tarama faaliyeti sırasında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, 2 askerin şehit olduğunu 4 askerin ise yaralandığını duyurdu. Akşam saatlerinde yaralı askerlerden birininde de acı haber geldi, şehit sayısı 3'e yükseldi. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, Arama Tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Niğde'ye şehit ateşi düştü 

Pençe-Kilit Operasyonunda görev yapan 26 yaşındaki Niğdeli Piyade Çavuş Savaş Borlu şehit oldu.
Niğdeli Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun şehadet haberi Değirmenli Beldesi'nde yaşayan annesine Hanife Borlu’ya verildi. Belde halkı tarafından şehit Borlu’nun evine Türk bayrakları asıldı. Bekar olan şehit Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun babasının il dışında çalıştığı öğrenildi.

Mersin'e şehit ateşi düştü 

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım'ın şehadet haberi, Mersin'deki ailesine verildi.
Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve askeri yetkililer, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım'ın şehadet haberini, merkez Toroslar ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşayan babası Orhan ve annesi Ayşe Yıldırım'a verdi. Haberin ardından şehidin babaevinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevreye Türk bayrakları asıldı. Taziye çadırına giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti.

Yıldırım'ın Mersin'de askerden önce lisanslı futbolcu olduğu öğrenilirken, yarın kentte yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Bir acı haber daha geldi... Yaralı askerimizi kaybettik... Tokat'a da şehit ateşi düştü 

Pençe-Kilit Harekatında şehit olan Piyade Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın (24) şehadet haberi, Tokat'ta yaşayan annesine verildi.
Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Şehitlerden Tokatlı Piyade Komando Astsubay Kıdemlı Çavuş Gökhan Ağıl'ın İstanbul'da yaşayan babası Ziya Ağıl'a askeri yetkililer tarafından haber verildi. Şehidin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan annesi Nuran Yıldız'a ise şehadet haberi Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Turhal Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin yarın ikindi namazına müteakiben Turhal şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@