Nabi Avcı müjdeyi verdi! Az sabır Eskişehir, yakında açılıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, Vali Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Çalışkan ile birlikte, Eskişehir'in açılmasını heyecanla beklediği "Millet Bahçesi" manzaralı yeni İl Halk Kütüphanesi binasında incelemelerde bulundular...

HAYAT 31.05.2021, 14:38 31.05.2021, 14:47
Nabi Avcı müjdeyi verdi! Az sabır Eskişehir, yakında açılıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Vali Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile birlikte Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nı ziuyaret etti,  7 katlı yeni binayı gezerek yapılan hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu. Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası'nı tetkik eden heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade’den bilgi aldı. 

Önceki binadan 10 kat büyük, yeni bölümler eklendi 

Avcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’nin yenilenmesi için gerekli adımları attıklarını, sonrasında da sürecin her aşamasında takipçi olduklarını belirtti.  Nabi Avcı, ‘Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Eski Hizmet Binası’nın 1968 yılından itibaren 750 metrekarelik kullanım alanının ve mevcut bölümlerinin Eskişehir’in artan nüfusu, öğrenci potansiyeli, özellikle gençlerin kültür-sanat etkinliklerine ilgisi ve günümüzün değişen şartları göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaçları karşılayamadığını ifade etti. 

Nabi Avcı: Eskişehirliler için cazip bir sosyal merkez olacak 

Toplam kullanım alanı 7 bin 651 metrekare olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın önceki binaya göre on katı büyüklüğe sahip olduğunu, yeni katlar ve bölümler de eklenerek yapıldığını aktaran Nabi Avcı, Oyuncak Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Görme Engelliler Kütüphanesi, İşitme Engelliler Kütüphanesi, Kent Kitaplığı, İnternet Bölümü, Cep Sineması, Süreli Yayın Bölümü,  Konferans, Toplantı, Sergi Salonları, Hobi ve Sanat Atölyeleri ile Eskişehirli hemşehrilerimiz için cazip bir sosyal merkez olacağının müjdesini verdi. 

Millet Bahçesi manzaralı, engellilere uygun şekilde tasarlandı 

Millet Bahçesi manzaralı, merkezî konumu ve ferah alanı ile Eskişehirlilerin istifadesine sunulacak olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın, her yaştan ve her düzeyden okuyucuya hitap edecek şekilde tasarlandığını, özellikle dezavantajlı grupların ön planda tutulduğunu söyleyen Avcı, 128 bin 133 adet okuma materyali ile kütüphanenin daha çok kullanıcıya ve üyeye ulaşacağını da sözlerine ekledi.  

Nabi Avcı: Bir an önce açmaya gayret ediyoruz 

Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nı bir an önce halkın hizmetine sunmak için yoğun gayret gösterildiğini, ancak biraz daha sabır ve anlayış beklediklerini söyleyen Avcı, ziyarete katılan heyete, kütüphane yöneticileri ile çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@