Odunpazarı Belediyesi "bırak git" diyor adeta... O durmadan çalışıyor

2014 öncesinde Odunpazarı Belediyesi'nde Harita ve Kadastro Teknikeri olarak çalışan, aynı zamanda Üniversiteli İşçiler Derneği Başkanı olan Mehmet Akyıldız, 2014 sonrasında belediyedeki işinin 15 defa değiştirildiğini söyledi. Akyıldız'ın son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde işçi olarak görevlendirilmesi sosyal medyada da gündem oldu... 

HAYAT 02.08.2023, 13:23 03.08.2023, 15:59
Odunpazarı Belediyesi "bırak git" diyor adeta... O durmadan çalışıyor

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nde yıllardır çalışan, aynı zamanda Üniversiteli İşçiler Derneği Başkanı olan Mehmet Akyıldız'ın yaşadıkları sosyal medyada gündem oldu. 2014 yılına kadar Odunpazarı Belediyesi'nde Harita ve Kadastro Teknikeri olarak çalışan Mehmet Akyıldız, 2014'te Belediye Başkanlığına Kazım Kurt'un seçilmesi sonrasında belediyede sürekli mobbing ile karşılaştığını ileri sürerek, 15 defa görev yeri ve işinin değiştirildiğini savundu. 

Mehmet Akyıldız, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne işçi olarak atandığını ve temizlik işçisi olarak çalıştırılmaya başlandığını duyurdu. Akyıldız'ın bu paylaşımı sosyal medyada gündem oldu ve büyük merak uyandırdı. 

"2014'ten beri 15 defa görevimi değiştirdiler"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mehmet Akyıldız, "Odunpazarı Belediyesi'nde 2014 Haziran ayına kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Harita ve Kadasto Teknikeri olarak çalıştım. Kazım Kurt belediye başkanı seçildikten sonra birkaç arkadaşımızla sürgün etmeye başladılar, sürekli görev yerlerimiz ve işlerimiz değiştirildi. Şahsen 15 defa işim değiştirildi.En son 2021'in Haziran ayında beni şoför olarak görevlendirmişlerdi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan yaklaşık 3 yıl şoför olarak çalıştım" dedi. 

"En son Temizlik İşleri'ne işçi olarak atandım" 

Akyıldız, EYT kapsamında emekli olmasının gündeme geldiğini ancak sonra bunu istemediğini belirterek, "Senin yerine başka personel alındı dediler. Ben de, tamam ben uzn süredir şoförüm ne iş verirseniz çalışırım, dedim. Ama Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne beden işçisi olarak göndermişler. 17 Temmuz'dan itibaren başladım. Belediyeye itiraz dilekçesi de verdim, yasal hakkımı kullandım. Hiçbir cevap verilmedi" diye konuştu. 

"İtiraz ettim, ama bu işi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum"

Akyıldız, temizlik işçisi olarak çalışmaktan gocunmadığını ama yapılanın adaletli bir uygulama olmadığını söyleyerek, "Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bilmiyorum becerebildim mi ama bu işi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum, inşallah yapabilmişimdir" dedi. 

Akyıldız'ın paylaştığı Odunpazarı'nda sokakları temizlerken görüldüğü video büyük ilgi gördü, birçok kişi tarafından paylaşıldı. O videoyu izlemek için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@