Odunpazarı'nda çaresizliğin fotoğrafı! 

Eskişehir'de Odunpazarı'nda çaresizliğin fotoğrafı! Biz bakarken utandık, ya onlar...

HAYAT 13.07.2023, 15:57 13.07.2023, 16:05
Odunpazarı'nda çaresizliğin fotoğrafı! 

Eskişehir'de ve özellikle Odunpazarı'nda yıllardır devam eden sokak köpekleri sorunu her geçen gün büyürken, Odunpazarı'nda sayıları giderek artan, kontrolsüz çoğalan, bazı bölgelerde ölüme terk edilen sokak köpeklerine Eskişehir'deki bir grup hayvansever bakmaya, onlar için barınak yapmaya çalışıyor. 

Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri yıllardır ilgisiz... Bu fotoğraf her şeyi anlatmıyor mu?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır hayvan barınağı yapmamakta direttiği, Odunpazarı Belediyesi barınağının ise sürekli skandallarla gündeme geldiği ve bu konuda sınıfta kaldığı, yıllardır eleştirildiği Eskişehir'de işte alttaki fotoğraf her şeyi özetler halde...

Hayvanseverler soruyor: Bu görüntü, bu manzara Eskişehir'e ve Odunpazarı'na yakışıyor mu?

Odunpazarı'ndaki birçok mahallede vatandaşlar haklı olarak başıboş, aşısız ve kısırlaştırılmamış köpek sürülerinden, belediyelerin koyulan birkaç köpek kulübesi ile bu sorunu geçiştirmesinden şikayet ederken, öteki tarafta, Odunpazarı'ndaki şehir çöplüğünün çevresi, Kent Ormanı çevresi ve Mamuca göleti yakını gibi bölgelerde binlerce sokak köpeği ilgisizlik ve çaresizlik içinde yaşıyor... Kapsamlı bir barınak ve kısırlaştırma çalışmaları ile kontrol altına alınmayan sokak köpekleri sorununn geldiği durum hayvanseverlerden de büyük tepki topluyor. Eskişehir'de bir grup hayvansever söz konusu binlerce köpeğe kendi yaptıkları derme çatma barınakla, taşıdıkları mamalar ve ilaçlarla bakmaya çalışıyor. Uzmanlar bu sorunun bu şekilde çözülemeyeceği konusunda uyarsa da, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri sorunu görmezden gelmeye devam ediyor... 

Bir grup hayvansever de olmasa... Ya Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri nerede?


Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Eskişehir'deki hayvanseverler Odunpazarı Mamuca yakınlarındaki sokak köpeklerine destek için bir araya geldi. 

Düzenlenen etkinliğe Eskişehir Kamp Topluluğu da destek verdi. Gönüllüler, mama ve kasaplardan atık topladı, toplananlar yemler Mamuca göletine taşındı. 50'den fazla gönüllünün katıldığı etkinlikte konuşan HACİKO Eskişehir Temsilcisi Yaren Ünlü Eskişehir'de, bir duyarlılık oluşturmak için ESESKAMP ile bir araya geldiklerini belirterek "Doğadaki canlıların yaşam haklarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaparak kitlelere mesaj veriyoruz. Bir kez daha bugün Mamuca Göleti'nde bir araya geldik. Çevre dostu olarak çok sayıda hayvansever, ESESKAMP'ın desteğiyle bir araya geldik. Bizim amcacımız doğadaki tüm canlıların, hayvanların yaşam haklarına dikkat çekmek, onların da bizler gibi yaşam haklarının olduğuna dikkat çekmektir. Bizim amacımız bütün hayvanları korumak. Bütün hayvanlara yem sağlamak, yiyecek sağlamak değildir. Ancak biz, toplumsal bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bir toplumsal bilinç oluşturmak istiyoruz. Bu vesileyle bir araya geldik. Mesajımız kamuoyunadır, nettir. Doğadaki canlılar bize emanettir. Bizim onları korumamız, yaşam haklarına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@