Odunpazarı'nda dikkat! Başıboş atlar çıkabilir

Eskişehir Odunpazarı'nda başıboş at sorunu devam ediyor... Sürücüler atların aniden yollara çıkmasından, vatandaşlar da çocuklarının parklarda rahatça oynayamamasından endişeli...

HAYAT 11.09.2023, 12:35 11.09.2023, 15:48
Odunpazarı'nda dikkat! Başıboş atlar çıkabilir

Eskişehir'de Odunpazarı'nda 71 Evler Mahallesi ve çevresinde dolaşan başıboş at sorunu devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi söz konusu atlarla ilgili küpeleme çalışması başlattığını ve atların kontrol atında tutulacağını duyurmuştu, ancak yıllarır devam eden sorunda bir gelişme olmadı. 

71 Evler ve Emek gibi mahallelerde başıboş şekilde dolaşan atlar parklara giriyor, yollara çıkıyor. Bu durumdan endişe duyan vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleriin ilgisizliğinden şikayet ediyor. 

Nereden çıkacağı belli olmayan, mahallenin birçok bölümünde ara sokak ve caddelerde karşılaşılan atlar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Mahalleliler, yıllardır devam eden bu sorunun çözülmesini isterken, genellikle araçların sıklıkla geçtiği caddelerde gezerek, kaza riski oluşturan atlardan biri, bu sefer de çocuk parkında görüldü.

Çevrede bulunan vatandaşlar, atların çocukları korkuttuğunu, oyun alanlarına da pislediğini söyledi.

Bu sorun yüzünden çocuklarını tek başına sokağa çıkarmak istemediklerini dile getiren vatandaşlar, “Yetkililerden çözüm istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@