Odunpazarı'nda tiyatro seçmeleri başladı

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu için seçmeler başladı... İşte başvuru şartları

HAYAT 08.10.2021, 12:44 08.10.2021, 13:01
Odunpazarı'nda tiyatro seçmeleri başladı

Eskişehir Odunpazarı Belediye Tiyatrosu seçmeleri başlıyor. 

Her yıl düzenli olarak 4 aşamadan oluşan (Genel Kültür Sınavı, Sahne Sınavı,  Dans Sınavı, Şan Sınavı) yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapan tiyatorda, yetenek sınavında başarılı olan adaylar Odunpazarı Belediye Tiyatrosu çatısı altında alanında uzman eğitmenlerden 2 yıl boyunca ücretsiz eğitim alma hakkı kazanıyor.

Başvuru şartları neler?

Sınava girecek olan adaylarda 18 ile 30 yaş sınırı ve en az lise mezuniyeti şartı aranmaktadır.

Sınava girecek olan adayların; 2 adet fotoğraf, ikametgâh ilmühaberi belgesi, sabıka kaydı belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma ya da öğrenim belgesi getirmesi zorunludur. Sınav günü belgeler elden teslim alınacaktır.

Sınava katılacak olanların, aşı kartlarını ya da son 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını sınava gelirken yanında getirmesi gerekiyor.

Sınav; aşağıda belirtilen tarih ve saatte Türk Telekom Odunpazarı Belediyesi EK Hizmet Binası 7’nci Katta bulunan Tiyatro Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir. Sınava girecek olan adayların bütün aşamalara eşofman ve spor ayakkabı ile katılması gerekmektedir.

Yetenek sınavında neler soruluyor?

Sahne Sınavı: Aday bir komedi ve bir dram (yerli ya da yabacı) olmak üzere iki tirat hazırlamaları zorunludur. Hazırlana tiratların birer adet fotokopisini sınava getirmek zorunludur.

Genel Kültür Sınavı:  Sanat ve gündem üzerine konuşulacak bir sözlü mülakat sınavıdır.

Şan Sınavı: Adaydan, şan eğitmeninin sınav esnasında piyanodan vereceği tek seslerin, çift seslerin tekrar edilmesi ayrıca melodi ve ritim tekrarı ve bir adet şarkı istenecektir.

Dans Sınavı: Aday, dans eğitmenin verdiği hareket direktiflerini yerine getirecektir.  Bir ön hazırlık istenmemektedir.

Sınava girecek olan adayların online başvuruda bulunuyorsa; linkte belirtilen başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Yüz yüze başvuruda bulunacak adayların ise hafta içi mesai saatleri arasında İki Eylül Caddesi Türk Telekom Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binası Tiyatro Müdürlüğü 7. Kat’a (Merkez Postahane karşısı) şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Sınav tarihi ve saati ile alakalı mücbir bir sebepten dolayı değişiklik olması durumda, adaylara başvuru formunda belirtilen iletişim numaralarından ulaşılacaktır.   

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@