Ölümüne yıkım! Böyle yıkım mı olur?

Eskişehir'de bir binanın yıkımı yürekleri ağza getirdi... İşçilerin hayatlarını hiçe saydığı görüntüler ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği tepki topladı

HAYAT 01.05.2021, 11:37 01.05.2021, 11:49
Ölümüne yıkım! Böyle yıkım mı olur?

Eskişehir’de bir inşaatın yıkımı sırasında güvenlik önlemlerinin yetersizliği bu kadarına da pes dedirtti. İnşaatı yıkan işçilerin baret ve güvenlik halatı gibi önlemleri kullanmadığı görülürken, inşaat önüne de sadece ince bir şerit çekilmiş olduğu görüldü. Yıkımda ortalık toz duman olurken, vatandaşlar yıkım çalışmasını tedirginlikle izledi. 


Eskişehir’in Sivrihisar Caddesi’nde bulunan bir inşaatta tepki çeken bir yıkım çalışması yapıldı. 5 katlı binanın tepesinde yapılan çalışmada inşaat işçilerinin üzerinde ne bir baret ne de herhangi bir aksilikte işçinin aşağı düşmesini engelleyecek bir önlem görülemedi.

Tepeye çıkıp iple duvarı yıkmaya çalıştı 

Binanın en üst katına çıkan işçinin bir ip yardımıyla çekerek duvarı yıkmaya çalışması izleyen vatandaşları hayrete düşürdü.

Caddeye toz bulutu yağdı 

Duvarın çekilerek yıkılmasının ardından binanın üst tarafında ciddi sarsılmalar meydana gelirken devasa bir toz bulutunun aşağıdaki yolu kapladığı görüldü. Bu sırada caddeden geçmekte olan arabaları kenardan gitmeleri için uyaran bir diğer inşaat işçisinin de aynı şekilde kafasında bir baret veya yüzünde gözlerini tozdan koruyacak bir gözlük dahi olmadığı gözlendi.

El yordamıyla yıkmaya çalıştılar

Daha sonra yukarıda çalışan iki inşaat işçisi yıkılan duvarın ardından kalan parçaları el yordamıyla binadan ayırmaya çalıştı. Böylesine bir yıkımda kimsenin yaralanmaması mucize olarak nitelendirilirken, çevredeki vatandaşlar güvenlik önlemlerinin yetersizliğine tepki gösterdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@