ÖSYM'nin kozmik odasında inceleme: Denetlenen sorulara ne olacak?

KPSS'de soru sızdırma iddiaları üzerine ÖSYM'de başlayan denetim üçüncü gününde devam ediyor. DDK müfettişleri yüzbinlerce sorunun yer aldığı test merkezi havuzunu inceliyor. İnceleme nedeniyle "kozmik oda" olarak adlandırılan merkezdeki soruların deşifre olduğu ve yenilenmesi gerekeceği ifade ediliyor.

HAYAT 05.08.2022, 12:03 05.08.2022, 12:13
ÖSYM'nin kozmik odasında inceleme: Denetlenen sorulara ne olacak?

KPSS soruları sızdırıldı iddiası üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetçilerinin ÖSYM'deki incelemeleri de  üçüncü gününde. 

Denetçiler ÖSYM Test Araştırma Merkezi çalışanların ifadelerine başvuruyor. Ayrıca milyonlarca adayın kaderini belirleyecek soruların yer aldığı havuz da inceleme altında.

"Kozmik oda" olarak adlandırılan merkeze giriş çıkışlar kısıtlı. Merkezde yer alan bilgisayar da dışarıya tamamen kapalı bir sistemi içeriyor. İçeriye cep telefonu ya da depolama aracı sokmak da yasak. 

Bu nedenle DDK denetimi sonrasında burada yer alan soruların ne olacağı da merak konusu. DDK müfettişlerince incelenen soruların deşifre olduğu belirtiliyor. Yüzbinlerce sorunun tamamen silinerek yeniden hazırlanmasının gerekebileceği ifade ediliyor.

DDK Başkanı'ndan açıklama

Devam eden incelemelere ilişkin  DDK Başkanı Yunus Arıncı'dan da yeni bir açıklama geldi. 

Arıncı, "Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında, iptal edilen KPSS ile ilgili kurumumuz kaynak gösterilerek bazı asılsız haberler paylaşılmaktadır" dedi.

Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Arıncı, "Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat bilgilendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@