Pitbulllar yine gündemde! Türkiye onları tartışıyor

Antalya'da pitbull cinsi bir köpek sahibinin yanında başka bir köpeğe saldırarak ölümüne sebep oldu... Son bir ayda artan pitbull saldırısı vakalarının ardından yaşanan bu olay ile birlikte pitbuLl cinsi köpekler sosyal medyada yeniden gündeme geldi... Vatandaşlar ise bu konuda iki farklı görüşe sahip... Sorun pitbullarda mı, sahiplerinde mi?

HAYAT 01.10.2021, 16:49 01.10.2021, 17:11
Pitbulllar yine gündemde! Türkiye onları tartışıyor

Antalya'da pitbull cinsi bir köpek, sahibinin yanında başka bir köpeğe saldırdı. Sahibinin veterinere yetiştirip acil olarak ameliyata alınan köpek kurtarılamadı.

Olayın ardından Twitter'da pitbull etiketi gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü pitbull cinsi köpeklerin beslenmesinin yasaklanmasını savunurken bazı kullanıcılar ise sorunun pitbullarda değil sahiplerinde olduğunu ileri sürdü. 

Son bir ayda Sivas'ta ve Çorum'da da pitbul cinsi köpeklerin saldırı haberleri gündeme gelmişti.  Sivas'ta beslenmesi yasak olan köpek gezdirildiği ihbarı üzerine olay yerine giden bir polis memuru ve gece bekçisi, pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgilere göre olay, Yenimahalle 3. Sokakta meydana geldi. K.T. ağabeyi Ş.T.'ye ait pitbull cinsi köpekle sokağa çıktı. Mahalle sakinleri beslenmesi yasak köpek gezdirildiği için polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine giden ekipler, pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Köpek bir gece bekçisinin ayağını ısırdı. Köpeğin saldırısına uğrayan bir polis memuru da kolundan yaralandı. Köpek Sivas Belediyesi ekipleri tarafından güçlükte etkisiz hale getirilerek barınağa götürüldü. Yaralı gece bekçisi ve polis memuru ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Bu olaydan birkaç gün sonra Çorum'da da pitbull cinsi köpek mahallede oyun oynayan çocuklara saldırdı. Çorum’da sokakta kaykay süren 8 yaşındaki bir çocuk, sahipli olduğu öne sürülen bir pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre, 8 yaşındaki E.T., evinin önünde arkadaşları ile kaykay sürdüğü esnada bir pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Vatandaşların yardımı ile pitbull cinsi köpekten kurtarılan çocuk, koşarak evine gitti. İki kişi de pitbullu alarak sokaktan uzaklaştırdı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay sonrası bacağından, karnından ve yüzünden ısırılarak yaralanan E.T., Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@