Porsuk Çayı'na düştü! Can simidi ile hayatını kurtardılar

Porsuk Çayı'na düşen bir kadın ölümden döndü... Çevredeki vatandaşlar yakındaki can simidi ile kadının hayatını kurtardılar. Yaşanan olay, Porsuk çevresine konulan can simitlerinin hayati önemini bir kez daha gösterdi.

HAYAT 16.11.2023, 00:18 16.11.2023, 00:24
Porsuk Çayı'na düştü! Can simidi ile hayatını kurtardılar

Eskişehir’de başının dönmesi sonucu Porsuk Çayı’na düşen kadın, çevredeki vatandaşların attığı can simidiyle kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Odunpazarı ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı üzerinde meydana geldi. 

Porsuk Çayı kenarında bulunan R. T., başının dönmesi sonucu suya düştü. Porsuk Çayı içinde çırpınan kadına çevredeki vatandaşlar yardımcı oldu. Vatandaşların attığı can simidi ile kenara çekilen R. T., sudan çıkarıldı.

Suya düşen kadının kurtarılması çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlarla kutlanırken, olay anı cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yaşanan olay Porsuk Çayı çevresinde can simitlerinin konulmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Porsuk Çayı çevresinde yıllarca, Avrupa'daki ve Türkiye'deki birçok şehrin aksine can simitleri konulmamış, yaşanan boğulma vakalara sonrasında yoğun baskı ve talepler sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Porsul Çayı'nda su kenarlarına acil durumlar için can simitleri koymaya başlamıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@