Sıcaklıklar artıyor.... Eskişehir yaz gibi!

Meteoroloji 1 Mayıs Cumartesi günü için hava durumu raporunu açıkladı...

HAYAT 01.05.2021, 08:11 01.05.2021, 12:01
Sıcaklıklar artıyor.... Eskişehir yaz gibi!

Günlük hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Son tahminlere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile bugün Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve bugün sabah saatlerinde Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı tahmin ediliyor.

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece hava sıcaklığının artacağını duyuran Meteoroloji, sağanak yağış uyarısında da bulundu. Son hava durumu raporuna göre 1 Mayıs Cumartesi günü Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri yağışın etkisi altına girecek. Kars çevrelerinde özellikle yağışların kuvvetli olması ön görülüyor. 

Eskişehir'de hava nasıl olacak?
Eskişehir'de hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 29 dereceye kadar artması bekleniyor. Günün beklenen en yüksek sıcaklıları ise şu şekilde:


Haftaya yağış geliyor

Metroloji 3. Bölgesinden alınan 5 günlük hava tahmininde cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığı 29, pazar ve pazartesi günlerinde sıcaklık derecesi 30 olacağı tahmin ediliyor. Salı ve çarşamba günleri ise yine hava sıcaklığı 21 ve 20’e düşecekken bölgede hafif yağış bekleniyor.

Öte yandan 1 Mayıstan 17 Mayıs kapanmanın son gününe kadar, sadece 4 Mayıs salı günü ve 14 Mayıs cuma günü havanın yağışlı olarak ön görülüyor. Diğer günlerde hem güneşli hem de yaz havası olacağı düşünülüyor. Gelen bilgilere göre; vatandaşların uzun bir süre evde kaldığı günlerde dışarısı bahar havası yaşanacakken, insanlar ilk dışarıya çıkacak 17 Mayıs pazartesi ise tahminen yağışla karşı karşıya kalacaklar. Bu arada meteorolojik kaynaktan alınan bilgiler doğrultusunda; 1 Mayıstan 17 Mayısa karar en yüksek hava sıcaklığı 25, en düşük ise 10 olacağı ön görülüyor.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@