banner163

Sıcaklıklar düşüyor! Yağmur, kar, fırtına var

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında olacak... Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

HAYAT 08.04.2021, 07:42 08.04.2021, 17:16
Sıcaklıklar düşüyor! Yağmur, kar, fırtına var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Trakya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının kuzey İç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak? 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir'in de yer aldığı bölgede öğle saatlerinden itibaren beklenen yağmurun akşam saatleriyle birlikte kar yağışına dönüşebileceği tahmininde bulundu.
Yapılan açıklamaya göre, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te havanın bugün sabah saatlerinden itibaren çok bulutlu ve yağmurlu olarak geçeceği, akşam saatleriyle birlikte yağışların karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği tahmin ediliyor. Bölgede hava sıcaklığının 6 ila 12 derece azalması, rüzgârın ise öğle saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta ve zaman zaman saatte 90 kilometreye ulaşacak kuvvette eseceği, diğer kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yine orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

8 Nisan Perşembe günü için Eskişehir'de beklenen hava durumu ise şu şekilde olacak

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@