Sıcaklıklar yeniden artıyor... Eskişehir'de yaz havası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2021 hava durumu tahminlerini açıkladı...

HAYAT 24.05.2021, 07:51
Sıcaklıklar yeniden artıyor... Eskişehir'de yaz havası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı kesiminde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yüksek kesimlerinde fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

 Rüzgarın; Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yüksek kesimlerinde fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de hava sıcaklıkları bugünden itibaren artış gösterecek. Yağmurun bölgeyi terk etmesiyle birlikte güneş yüzünü yeniden gösterecek. Eskişehir'de hafta boyunca yağış beklenmiyor. 24 Mayıs Pazartesi günü için beklenen hava sıcaklıkları ise şu şekilde: 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@