Sınavsız tıp okuma işi yalan çıktı... Paylaşanların umrunda değil

Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp okuma haberi yalan çıktı... Haberi paylaşanlar umursamadı...

HAYAT 26.06.2021, 10:36 26.06.2021, 13:36
Sınavsız tıp okuma işi yalan çıktı... Paylaşanların umrunda değil

Türkiye ile Katar arasında "Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği" Protokolü imzalaması ile ilgili olarak birçok gazetede "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" haberi yapıldı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan haberlere tepki ve belgeli yanıt geldi. 

"Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın"

AK Partili Hamza Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada haberi yalanlayarak "Sosyal medyada yayılmaya çalışılan 'Katar Türkiye'de sınavsız öğrenci okutacak' iddiası külliyen yalandır. Katar ile yapılan anlaşma, askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkindir. Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Hamza Dağ ayrıca, Resmi Gazete'nin ilgili kararını da Twitter'dan paylaştı:

Altun: Gerçeği yansıtmamaktadır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Bazı yayın organlarında "Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi" şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye ve Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü" sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır." diyerek iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. 

Hâlâ kaldırmadılar 

Dün bu haberi alıntılayarak sosyal medyadan paylaşan birçok siyasi ve sanatçı da haberin yalanlanmasına rağmen paylaşımlarını kaldırmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 24 saat geçmesine rağmen paylaşımını henüz kaldırmadı. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da haber üzerine Twitter'dan "Ülkeyi Katar’a devredelim bitsin bari. Katarlı gençler, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek. Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrenciler askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade edebilecek. Orduevi ve misafirhanelerden de yararlanabilecekler." ifadelerini kullanmıştı. Türkkan da paylaşımını henüz kaldırmadı. 

T24 de yalanı yaydı

T24 sitesi bu haberin yayılmasında öncü oldu. Birçok siyasi T24'ün haberini alıntılayarak paylaştı. 

T24'ün haberinde şu ifadeler yer alıyor: "Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokole göre, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Anlaşma kapsamında hastane kurulması ve işletilmesi de var."

Haberi ayrıca Birgün, Sözcü, Sol Haber, Cumhuriyet gibi pek çok yayın organı da yayınlamıştı. 

T24 özür diledi

T24 yayınladığı haber için özür diledi. T24, Twitter'dan yaptığı açıklamada "T24'teki ilk yayınında "Protokol onaylandı, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek" başlığıyla verilen haberi düzeltir; T24'e güvenerek referans veren okurlarımızdan ve haberin muhataplarından özür dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@