Sivrihisar'a büyük ilgi trafik sorunu başlattı! Başkan Yüzügüllü: Onun da çaresine bakacağız

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi'nin çalışmaları ile son yıllarda ziyaretçi akını sürekli artan Sivrihisar ilçesinde trafik yoğunluğundan şikayetler başladı. Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, "20 bin nüfuslu ilçemize 200 bin ziyaretçi akın ederse elbette trafikte yoğunluk kaçınılmaz, ama onun da çaresine bakacağız şüphe olmasın" dedi.  

HAYAT 22.11.2022, 11:35 22.11.2022, 11:49
Sivrihisar'a büyük ilgi trafik sorunu başlattı! Başkan Yüzügüllü: Onun da çaresine bakacağız

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine ziyaretçi akını devam ediyor. Sivrihisar Belediyesi'nin bölgedeki projeleri ve büyük tanıtım çalışmaları ile Türkiye'de en çok konuşulan ilçelerden biri haline gelen Sivrihisar ilçesinde turist artışı ile birlikte oluşan trafik yoğunluğundan şikayetler de başladı. 

İYİ Parti'den açıklama: Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçilerle trafik ve otopark sorunu arttı 

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yaptığı açıklamada, "​İlçemizde gün geçtikçe araç sayısındaki artış ile ilçemizin tarih, kültür, inanç turizmine açılması, bilhassa ilçemizde çekimleri yapılan ve ülke genelinde reyting rekorları kıran Gönül Dağı dizisi nedeniyle Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçilerle dolup taşması ile inanılmaz bir trafik çilesi ve buna bağlı olarak otopark sorunu yaşanmaktadır. ​İlçe merkezinin çok eski tarihlere dayanması nedeni ile caddelerin çok dar olması ve son günlerde cadde ve sokaklarda yapılan üst yapı çalışmalarında zaten dar olan caddeler daha da daraltılmıştır" diyerek ilçe merkezinde turistlerle birlikte artan trafik ve otopark sorunlarına çözüm üretilmesini istediklerini söyledi. 

Hamid Yüzügüllü: 200 bin ziyaretçi akın ederse elbette kaçınılmaz, ama onun da çaresine bakacağız şüphe olmasın 

Konuya ilişkin görüştüğümüz Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü de, "20 bin nüfuslu bir ilçeye 200 bin ziyaretçi akın ederse elbette trafikte yoğunluk yaşanması da kaçınılmazdır. İlçemiz genelinde şu anda çok büyük ve önemli çalışmalara imza atıyoruz. Yollarımız yenileniyor, çevre düzenlemesi çalışmaları ve restorasyon projeleri uygulanıyor. Ancak sit alanı olan bir bölgede yolları genişletme veya istediğimiz yere otopark yapma şansımız maalesef yok. Bir yandan yoğunluk olacak ama zamanla bunun da çaresine bakılacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar'a olan ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını, ilçe ekonomisinin de bu durumdan olumlu etkilendiğini ifade ederek, yeni projelerle Sivrihisar'ı tüm ilçe sakinleri ile birlikte daha da ileriye taşıyacaklarını kaydetti.   

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@