banner163

Sivrihisar'a neler demişti neler! İlber Ortaylı'nın fikri değişmiştir

Bir süre önce katıldığı Fatih Altaylı'nın programında Sivrihisar ile ilgili olumsuz sözler sarf eden Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Sivrihisar ziyareti çok konuşuluyor... Ziyaretinde gördükleri ve Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün anlattıkları sonrasında Ortaylı'nın fikrinin değiştiği belirtiliyor.

HAYAT 03.10.2021, 14:04 03.10.2021, 20:55
Sivrihisar'a neler demişti neler! İlber Ortaylı'nın fikri değişmiştir

Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine yaptığı ziyaret ve Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile birlikte ilçede yaptığı incelemeler çok konuşuluyor... 

Fatih Altaylı'nın programında neler demişti? 

Ortaylı'nın bu ziyareti, eylül ayının başında Habetürk'te katıldığı Fatih Altaylı'nın programında Sivrihisar ile ilgili söylediği olumsuz sözleri ve düşünceleri de akıllara getirdi. Ortaylı'nın bu fikirleri eleştiri konusu olmuştu. Prof.Dr. İlber Ortaylı, Nasreddin Hoca'nın memleketi, son dönemde yapılan yatırımlar ve TRT'deki Gönül Dağı dizisinin de çekildiği yer olarak daha da ön plana çıkan Sivrihisar ile ilgili o programda, "Ben Sivrihisar'ı 10 sene, 10 sene, 5 sene farkla gözlemişimdir. Önce o klasik Sivrihisar çöktü, çöktü, çöktü, ihtiyarladı nüfusu filan... Derken birden patlamaya geçti ve dejenere oldu. Özellikleri kayboldu" demişti. 

Bu sözler Sivrihisarlılar ve Eskişehirlileri üzmüş, son yıllarda özellikle Sivrihisar Belediyesi'nin çalışmaları ve yapılan yatırımlarla çok dikkat çekmeye başlayan, turizmde de patlama yaşanan Sivrihisar'a haksızlık olarak nitelendirilmişti. 

Sivrihisar'ı ziyaret etti, yerinde gördü, fikri değişmiştir

Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın ilçeye yaptığı sürpriz ziyarette gördükleri ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili verdiği bilgiler sonrasında İlber Ortaylı'nın bu fikirlerinin değiştiği, ilçede yapılan Kilim Müzesi, restorasyon çalışmaları gibi çalışmaları beğeni ile karşıladığı öğrenildi. 

İlber Ortaylı'nın Habertürk'teki programda Sivrihisar ile ilgili sözlerini aşağıdaki paylaşımdaki videodan izleyebilirsiniz 

İlber Ortaylı'nın Sivrihisar ziyaretiyle ilgili detayları da bu linkten okuyabilirsiniz... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@