banner163

Sivrihisar Belediyesi paylaştı... İşte o proje

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi o projenin görsellerini paylaştı.

HAYAT 14.09.2022, 17:52 14.09.2022, 17:57
Sivrihisar Belediyesi paylaştı... İşte o proje

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi Tarihi Şadırvan Meydanı Restorasyon Çalışması Projesi ile ilgili paylaşımlarda bulundu. 

Sivrihisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sivrihisar Şadırvan Meydanı ve Prof. Dr. Nabi Avcı Caddesi 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesinde yer almaktadır.Şadırvan Meydanı tarih ve kültür hazinesi güzel ilçemiz Sivrihisar’ın bir nevi gözü ve kalbidir. Bir çok dönem, medeniyete tanıklık etmiştir.Eskiden günümüze uzanan bu serüvende, Selçuklu döneminden kalma olduğu düşünülen,tarih kokan Şadırvan Havuz'unu koruyarak, Şadırvan Meydan'ı tasarım perspektifi içerisinde restore edilecektir. Şadırvan Meydanı, Sivrihisar'ın ticari ve etik olarak en önemli alanlarındandır. Geçmişten bu yana pazar yeri olarak kullanılmış lakin uzun zamandır bu fonksiyonunu kaybetmiştir. Proje kapsamında Pazar yeri kültürünü tekrar Sivrihisar halkına kazandırmak hedeflenmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Ulu Cami ile bağlantısı Şadırvan ile sağlanacaktır. Sivrihisar halkının sosyalleşmesi, tarihi varlığını tekrar hissetmesi adına projemizin çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda tarihi alanda zemin yenilemesi, restorasyon, çevre düzenleme ve ışıklandırma çalışmalarımız ile desteklenecektir. Güzellikler kenti Sivrihisar’ı hakettiği yere taşıyor, yükselen bir Sivrihisar için çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü de, Sivrihisar için yeni restorasyon projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade ederek, Sivrihisar'ı turizmde daha ileriye taşıyacaklarını belirtti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@