banner163

Sivrihisar'ın Nasreddin Hoca'sı hayatını kaybetti

Eskişehir’de Nasreddin Hoca'nın memleketi Sivrihisar'ın yıllardır temsili Nasreddin Hoca'sı olan Mustafa Karatepe 58 yaşında hayatını kaybetti, son yolculuğuna uğurlandı...

HAYAT 20.09.2021, 15:43 20.09.2021, 15:53
Sivrihisar'ın Nasreddin Hoca'sı hayatını kaybetti

Eskişehir’de, Nasreddin Hoca'nın memleketi ve dünyanın merkezi dediği Sivrihisar ilçesinde uzun yıllardır ilçeyle özdeşleşmiş olan ve çeşitli etkinliklerde Nasreddin Hoca’yı temsilen canlandıran Mustafa Karatepe 58 yaşında hayatını kaybetti. Mustafa Karatepe, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Sivrihisar ilçesinde 1992 yılında kendisine verilen Nasreddin Hoca figürünü özel günlerde kıyafeti ve fıkralarıyla yaşatmaya çalışan Mustafa Karatepe, hayata gözlerini yumdu. 58 yaşında yaşamını yitiren Karatepe’nin cenazesi, Sivrihisar Ulu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçede toprağa verildi.

Cenazesi kavuğuyla uğurlandı

29 yıldır Nasreddin Hoca’yı temsil etme görevini sürdüren Mustafa Karatepe, birçok festival ve etkinliğe renk katmıştı. Karatepe’nin tabutunun üzerine taktığı kavuğu konulurken, cenaze törenine kamu ve yerel yöneticilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar (1)
Hasan Öztürk 3 yıl önce
Nurlar içinde uyusun Sivrihisarımızı ve Nasrettin hocamızı cok güzel temsil ettin sayısız fıkralar ve ciddi bir bilgi birikimi vardı Ruhun şadd olsun Mustafa abi Nasrettin hocayla kavuştunuz bir birinize...

Gelişmelerden Haberdar Olun

@