Taksim'de patlama! Can kaybı ve yaralılar var

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 yaralının olduğu açıklandı...

HAYAT 13.11.2022, 17:25 14.11.2022, 12:34
Taksim'de patlama! Can kaybı ve yaralılar var

İstanbul, Taksim’de henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Yaralıların olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken olay yerine ambulans ekipleri sevk edildi.

Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.  Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İstiklal Caddesi yaya trafiğine kapatılırken olayla ilgili inceleme ise sürüyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada can kaybı ve yaralananlar olduğunu açıkladı. Valisi Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

RTÜK Başkanı Şahin: "Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan can kaybının 6'ya yükseldiğini açıkladı: 6 can kaybı, 53 yaralı  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “(Taksim patlaması) 4 olay yeri 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat sayısı yaralı sayısı ise 53”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Taksim'de yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bugün saat 16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerime Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay mahalline emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş, yaralılarımızın süratle çevre hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırın faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsuları ile ortaya çıkartılarak faillerin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar" ifadelerini kullandı. Saldırıda yaşanan can kaybı ve yaralı sayılarını da açıklayan Erdoğan, "İstanbul Valimizden aldığım bilgiye göre 4'ü olay yerinde 2'i hastanede hastane olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise 53. Hastanelerde gerekli müdahaleler yapılıyor. Zannediyorum kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 6 kişiyi kaybettik, 2'si ağır 81 yaralımız var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin, "An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81’de yaralımız var 2’si ağır olmak üzere. Çeşitli hastanelerimizde bu yaralılarımız tedavi altında" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Oktay’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’da eşlik etti. Patlamaya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ”İstiklal Caddesi'nde talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. Şuan itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Şuana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tüm kamera kayıtları inceleniyor. Tüm mağazalardaki çalışan arkadaşlar da dahil gerekli görgü tanıkları dahil tamamı olayla ilgili görüşülüyor. Gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Netleştikçe basınımızla milletimizle de paylaşılacaktır. An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81’de yaralımız var 2’si ağır olmak üzere. Çeşitli hastanelerimizde bu yaralılarımızda tedavi altında. Ümit ediyoruz bir an önce sağlığına da kavuşurlar. Emniyet güçlerimiz, gerek savcılığımız tüm çalışmalarını yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hızı ile devam ediyor. Gerek buradaki savcılarımız 8 savcımız var. Merkezde Adli Tıp’ta 6 savcımız ilave çalışmalarını devam ettiriyor. Bu gerektiği taktirde artırılarak tüm çalışmalar güvenlik boyutunda yapılacaktır. Son ana kadar da olayın takipçisi olacağız” dedi.

“Türkiye eski Türkiye değil” diyen Oktay, “Tabi Türkiye’de huzur ve güven hakim. Gerek sınırların içerisinde gerekse sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır. Yine Türkiye’ye getirilecektir. Yargıya teslim edilecektir. Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil. Bunu herkes böyle bilsin. Eski Türkiye gibi her yönüyle şuan da kalkınma yönünde, güvenlik yönünde, huzur yönünde istikrarı sağlamış bir ülke ve dünyada bir çok olayda söz sahibi olan bir Türkiye’ye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndüre bilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çözeceğiz. Hem de çok yakında çözeceğiz. Çözdüğümüz zamanda sadece bu olayın tetikçileri değil bu tetikçilerin arkasında kim varsa önünde sağında solunda gerek içeri de gerekse dışarıda her kim varsa bunun hesabı tamamından sorulacaktır” dedi.

"Geçici yayın yasağı getirildi"

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan "geçici yayın kararı"na ilişkin görseli paylaşarak, "İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hain kalleş saldırının failleri bulunacak

Bakan Soylu açıkladı: Bombayı bırakan yakalandı

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@