Tam kapanmada alkol satışı var mı, yok mu?

Tam kapanma sürecinde marketlerde alkollü içki satışının yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor...

HAYAT 27.04.2021, 16:18 27.04.2021, 16:35
Tam kapanmada alkol satışı var mı, yok mu?

Korona virüs vaka sayısı gündemiyle dün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan tam kapanma kararı çıktı. 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sürecek olan tam kapanma ile ilgili olarak yayımlanan genelgede alkoliçki satışının yasak olup olmadığına dair bir madde yer almıyordu. 

Bu nedenle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağı olan günlerde alkollü içki satışının yasaklanıp yasaklanmayacağı tartışma konusu oldu. Daha önce alınan sokağa çıkma yasağı kararlarında tekel bayiler kapalı olacağı için haksız rekabeti önlemek adına marketlerde de alkollü içki satışı yasaklanmıştı. 

Kasım ayındaki kısıtlamalarda bayi ve marketlerde alkollü içki satışı yasağı uygulanmıştı. Ancak sonraki süreçte hayata geçirilen hafta sonu kısıtlamalarında bazı marketler alkollü içki satışı yaparken, bazı marketler satmamaya devam etti. 

Dün alınan tam kapanma kararının ardından 17 günlük süre zarfı içinde tekel bayilerin kapalı olacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklandı. Ancak marketlerde alkol satışı yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Vatandaşlar, tam kapanma süresince marketlerde alkollü içki satışına yasak getirilip getirilmediğini merak ederken sosyal medya üzerinden #alkolümedokunma etiketiyle atılan tweet sayısı da kısa süre içinde 30 bini geçti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@