Tepebaşı Belediyesi'nden İklim Krizi Çalıştayı

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı İklim Sözcükleri ile Temalarla İklim Krizi Çalıştayı gerçekleştirdi...

HAYAT 05.06.2022, 21:06
Tepebaşı Belediyesi'nden İklim Krizi Çalıştayı

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği Tepebaşı İklim Sözcüleri, “Tepebaşı İklim Sözcüleri ile Temalarla İklim Krizi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından Tepebaşı İklim Sözcüleri gönüllülerinin katılımı ile Tepebaşı İklim Sözcüleri ile Temalarla İklim Krizi Çalıştayı gerçekleştirildi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılan İklim Sözcüleri ile iklime dair konular, 6 konu başlığı altında ele alındı. Ele alınan 6 konu başlığı ise İklim Değişikliği, Tarım, Gıda ve Su, Enerji, Kentler, Kırılgan Gruplar ve Savunuculuk, Afetler ve Sağlık oldu.

Konularla ilgili sorunlar sonrasında ise çözümler çalışma gruplarında tartışılırken, ortaya çıkan sonuçlar da gün sonunda sunum eşliğinde aktarıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de çalıştaya katılarak 39 gönüllüyü tebrik etti. Başkan Ataç, “İklim
değişikliği en az 30 yıldır şiddetle sürüyor. Bazı ülkeler bunu önlemek için yanaştı kimisi yanaşmadı. Menfaatler çatıştı. Sonunda görüldü ki bu önlenmezse dünyamızı çeşitli felaketler bekliyor ki bugün de bir yağmur, sıradan bir şekilde yağmıyor. Normalde mayıs aylarında 40 ikindi yağmurları olurdu. Hiçbir yeri göllendirmeden yağıp geçerdi. Bu istikrarlı bir yağış olduğu için toplanması ve tasarruf edilmesi kolaydı. Şimdi bir yağıyor, zararlar veriyor, o su da bir işe yaramıyor çünkü tutamıyorsun. Neticede iklimsel değişikliğin çok ciddi zararlarını görüyoruz. Bu arada farkındalık çok önemli. Sizlerle beraber bu çalışmaları genişleterek, büyüterek hareket etmemiz gerekiyor. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizler bu işin en önemli adımını atan kişilersiniz. Projelerde gönüllüler her zaman çok kıymetlidir. Bir şekilde bu çalışmaları Türkiye’ye duyurmamız lazım çünkü Tepebaşı bu konuda gerçekten çok mesafe aldı. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda. Geçen hafta Almanya’da bu Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezimizi anlattım. İnanın bizden başka bu tür proje anlatan olmadı. O açıdan bu avantajlarımızı da kullanarak iklimsel ısınmanın karşıtı bir önlem almamız lazım. Tekrar sizlere, verdiğiniz emeklere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalıştayda WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) Doğa Öncüleri Projesi Eğitim Koordinatörü Öznur Toper de bir sunum yaptı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@