Tepebaşı'nda çocuklarla çevreci şenlik

Tepebaşı Belediyesi ve Eko Okullar iş birliği ile düzenlenen Çevre Çocuk Şenliği’nde atölyelerden spor aktivitelerine, oyunlardan müzik dinletisine kadar pek çok etkinlik çocuklar ile buluştu. Etkinlikte çocuklara seslenen Başkan Ataç, “Çocuklarımıza iyi bir dünya bırakmak için çabalıyoruz” dedi.

HAYAT 10.06.2023, 12:31 10.06.2023, 12:35
Tepebaşı'nda çocuklarla çevreci şenlik

Tepebaşı Belediyesi ve Eko Okullar iş birliği ile düzenlenen Çevre Çocuk Şenliği de Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda birçok etkinlik ile dolu dolu geçti. Şenliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Şenlik kapsamında atölyeler, spor aktiviteleri, oyunlar, müzik dinletisi, stantlar, Eko-Okullar tarafından etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenlik, öğrencilerin etkinlik alanına Bahçeşehir Koleji’nin bando takımı ile giriş yapmasıyla başladı. Ardından katılımcı öğrencilerin hazırladıkları birbirinden renkli gösteriler, katılımcılardan alkış aldı.

“Böyle güzel şenlik düzenlemenin gururunu yaşıyoruz”

Etkinlikte bir konuşma yapan Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, “Ülkemizde ve dünyada çevre adına olan olumsuzlukları hepimiz biliyoruz. Yapılan doğa katliamlarına her gün şahit oluyoruz. Eskişehir’de böylesine çevre sevdalılarıyla ve uzun yıllardan bu yana çevre adına önemli çalışmalar yapan Tepebaşı Belediyesi ile böylesine güzel şenlik düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Eskişehir’de şu anda aktif olan 40 okulumuz bulunuyor. Bu okulların 18’i bu sene Uluslararası Yeşil Bayrak Ödülü alarak okullarında Eko-Okul etiketi olan bayrağa layık görüldüler” dedi.

“Herkes üzerine düşen görevi yapacak”

Başkan Ataç, “Çocuklarımıza yarınki dünyanın ne olacağı konusunda bir şey söyleyemiyoruz. Ama onlara iyi bir dünya bırakabilmek için çabalıyoruz. Eğer bugünden önlemleri almazsak dünyanın geleceği hiç hoş değil. O açıdan bu konuda siz çocuklarımıza ve biz büyüklere çok büyük görevler düşüyor. Çevre kirlilikleriyle beraber iklimsel değişiklikler dünyamızı tehdit ediyor. Büyükler ve küçükler, herkes üstüne düşen görevi yapacak. Hepinize sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Çok güzel bir etkinlik düzenlendi. Eskişehir’imizin güzelliği de bu. Hemşehrilerimizi farklı mekanlarda buluşturan alanlara sahip. Bu şehirde o yüzden huzur var. Biz bununla gurur duyuyoruz. Ben şenliği düzenleyen Tepebaşı Belediyesi ekiplerine ve Eko Okullara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından Ataç, 18 okula Yeşil Bayrak takdim etti. Başkan Ataç daha sonra şenlik alanındaki stantları incelerken, öğrenciler ile bol bol fotoğraf da çektirdi.

Şenlik alanına açılan stantlarda etkinlikler düzenlenirken ikramlarda da bulunuldu.

Atölye çalışmaları yapıldı

Şenlik alanında stant açarak atölyeler atölye çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlar şu şekilde: “Keçi Geçti Sürdürülebilir Kahve Kavurma Atölyesi, Cam Cadısı ile Atık Cam Sanatı Atölyesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Atık Kumaş İleri Dönüşüm Kukla Atölyesi, Atık Kumaşlarla Sanat Atölyesi, Legolarla Çevre Farkındalık Atölyesi, Prof. Dr. Serap Erdoğan ile Doğada Matematik Atölyesi, Papaya After School Oyunla Matematik Atölyesi, Tepebaşı Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesi, Tepebaşı İklim Sözcüleri, Sakin Okul Derneği Arvaryum, Seramik Atölyesi. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, ”

Stantlarda etkinlik düzenleyenler ise şu şekilde: “Tepebaşı Belediyesi Rekreasyon Grubu, Mado, ETİ, Varuna Gezgin, İtalyan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Enerji Verimliliği Atölyesi, Çocuk Hakları Birimi, ESKİ-Su Kahramanları, TEMA, LÖSEV, Eskişehir Bisiklet Derneği, Doğa Araştırma Derneği, AKKA Çevre Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ, Adımlar Kitapevi, TAP, Gelişim Okulları-Zeytin Çevre Kulübü. TEV, Sarar, Bahçeşehir Koleji Bando Takımı, Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu, Eko Şov Ritim Grubu.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@