Tepebaşı'nda ışıklar iklim değişikliği için kapanacak

Tepebaşı Belediyesi’nin de her yıl destek olduğu “Dünya Saati” etkinliği, bu yıl “İklim krizi ile mücadeleye katılıyoruz, gezegeni yaşatıyoruz” temasıyla yapılacak.

HAYAT 25.03.2021, 11:18
Tepebaşı'nda ışıklar iklim değişikliği için kapanacak

Tepebaşı Belediyesi’nin de destek olduğu, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF), iklim krizi ve doğal alanların ve türlerin yok oluşuna dikkat çekmek için her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya kamuoyuna çağrıda bulunduğu küresel bir etkinlik olan “Dünya Saati”, bu yıl tüm dünyada 27 Mart akşamı gerçekleşecek. Dünya Saati, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük çevre ekinliklerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği etkinlik, 2007 yılında Avustralya'da başlamıştı. WWF-Türkiye'nin organizasyonunda gerçekleşen Türkiye'deki Dünya Saati etkinliğine Tepebaşı Belediyesi her yıl kurumsal olarak katılıyor. Tepebaşı Belediyesi, çevreye ve insan sağlığına karşı duyarlı uygulamaları ve ürettiği projelerle gösterdiği önderliğini Dünya Saati’nde de devam ettirerek, WWF'nin yürüttüğü etkinliğe katılan ilk belediyeler arasında yer alıyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri; dünyanın, tüm insanlığın mücadele etmek zorunda olduğu “Küresel iklim değişikliği” ile karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, “Küresel iklim değişikliğinden büyük oranda etkilenecek olan ülkemizin su kaynaklarını, ormanlarını ve tüm doğal zenginliğini korumak için hepimizin üzerine her zamankinden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Bu etkiyi azaltma, uyum sağlama ve en önemlisi farkına varıp hazırlıklı olma konusunda ülkemizdeki tüm bireyleri harekete geçirmek için 27 Mart Cumartesi saat 20.30-21.30 arasında güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklara söndürmeye ve elektrik kullanımını azaltmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi de, “İklim krizini durdurmak #BirlikteMümkün” diyerek, belirtilen saat aralığında belediye binasının aydınlatmalarını bir saatliğine söndürecek ve her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya saati etkinliğine destek olacak. Öte yandan uygulamayla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin “www.dunyasaati.org” web adresini ziyaret edebilecekleri bildirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@