banner163

Tepebaşı'nda kesintisiz mücadele

Tepebaşı Belediyesi ekipleri bir yandan ilaçlama çalışmalarını sürdürürken bir yandan da park ve bahçelerdeki çimleri kesiyor...

HAYAT 12.06.2021, 11:49
Tepebaşı'nda kesintisiz mücadele

Tepebaşı Belediyesi ilçedeki parklarda gerçekleştirdiği bakım çalışmalarını aralıksız biçimde sürdürüyor.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda kent genelindeki parklarda rutin park bakım ve çim biçme işlerine devam ediyor. Son olarak Çukurhisar, Şirintepe, Esentepe, Hoşnudiye, Batıkent, Zincirlikuyu ve Yenibağlar mahallelerindeki parklarda çalışma yapan ekipler, çimlerin biçilmesi ile birlikte yabani otların temizlik çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Haşereyle mücadele tam gaz sürüyor

Öte yandan, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün larvasit ve uçkun (sinek türleri) ilaçlamaları tüm bölgede devam ediyor Sivrisinek, ergin, karasinek, larva ve diğer zararlı haşere gruplarıyla titizlikle mücadele eden ekipler, Tepebaşı ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Son olarak Ertuğrulgazi, Çamlıca, Batıkent, Esentepe, Sütlüce, Şirintepe, Uluönder, Sakintepe, Yeşiltepe, Yukarı Söğütönü, Aşağı Söğütönü, Şarhöyük, Satılmışoğlu, Sazova (Karabayır-Elmalı Mevkii), Gazipaşa, Karagözler, Boyacıoğlu, Emirceoğlu, Alınca, Mamure, Işıklar, Yeni Mahalle, Şeker, Mustafa Kemal Paşa, Güllük, Bahçelievler, Zincirlikuyu, Hayriye, Cumhuriye, Hacı Seyit, İhsaniye, Tunalı, Ömerağa, Muttalip, Fevziçakmak, Kumlubel, Keskin, Çukurhisar ve Fatih Mahallesi’nde ilaçlama çalışması yapıldı. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri çalışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen renksiz, kokusuz ilaçlar kullanıldığını belirtti. Teknik donanımlı araçlar ile çalışan deneyimli belediye personelinin, gün içinde ve gece saatlerinde düzenli olarak yaptığı ilaçlama çalışmalarının, hava koşullarının el verdiği sürece devam edeceği kaydedildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@