banner163

Tepebaşı'ndan 'meyvecilik ve budama' eğitimi... Ön kayıtlar başladı

Tepebaşı Belediyesi meyvecilik eğitimi verecek... İşte detaylar

HAYAT 12.11.2021, 16:44
Tepebaşı'ndan 'meyvecilik ve budama' eğitimi... Ön kayıtlar başladı

Tepebaşı Belediyesi Kırsal İşler Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Son yıllarda bahçeli ev ve hobi amaçlı bahçelerin sayılarının artması sebebiyle gerek kendi ihtiyacı, gerekse ticari amaçlı meyvecilikle uğraşanların sayısında da önemli artışlar oldu. Meyve bahçesi tesis edecek olan veya halen meyve bahçesi olan üreticilerin daha bilinçli üretim yapabilmeleri amacı ile başta budama olmak üzere meyvecilik ile ilgili eğitim verilecek. Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak verilecek eğitim, 09.00-16.00 saatleri arasında, 2 günü teorik ve 1 günü de pratik olmak üzere toplam 3 gün olarak Tepebaşı ilçe merkezinde gerçekleştirilecek.

Eğitimde; meyvecilikte fidan seçimi, meyve bahçesi ve üzüm bağı tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyonu, budama teknikleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, sulama, bitki besleme, bölgemizde görülen bazı hastalık ve zararlılar ile mücadele konuları işlenecek. Eğitim, örnek bahçe gezisi ve budama uygulamasıyla sona erecek.

Son başvuru: 30 Kasım

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, eğitime katılmak isteyenler için son başvuru tarihinin 30 Kasım olduğunu bildirdi. Yetkililer, eğitime katılmak isteyenlerin şahsen veya telefonla kesin kayıt yaptırması gerektiğini de vurguladı. Öte yandan konu hakkında ayrıntılı olarak bilgi almak isteyen vatandaşlar, [email protected] adresinden veya 0 (222) 211 40 00 / 3214 numaralı telefondan Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine ulaşabilir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@