Tepebaşı'nın konuğu olacak

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı'nın gerçekleştirdiği Tarih Konuşmaları devam ediyor...

HAYAT 24.05.2021, 15:20 24.05.2021, 15:28
Tepebaşı'nın konuğu olacak

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı işbirliğinde, tarih bilincini artırmak amacı ile düzenlenen ve vatandaşlardan büyük beğeni toplayan Tarih Konuşmaları sürüyor.

Tarihe ilgi duyan vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen etkinliğin 15’incisi de koronavirüs nedeniyle online olarak gerçekleşecek. “Kafkasya’dan Göçler ve Çerkes Diasporası” başlıklı Tarih Konuşmaları’nın moderatörü Prof. Dr. Kemal Yakut, konuğu ise Doç. Dr. Ulaş Sunata olacak. Söyleşiye katılmak isteyen tarih severler, etkinliğin QR kodunu ya da “tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp” sayfasında bulunan linki kullanabilecek. Etkinlik, Tepebaşı Belediyesi’nin Youtube hesabı “tepebasibld” kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Söyleşi, 28 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek.

Ulaş Sunata kimdir?

Doç. Dr. Ulaş Sunata, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İstatistik lisansı ve Sosyoloji yüksek lisansını tamamladıktan sonra Sosyoloji alanında doktora yeterliliğini aldı. Göç araştırmalarına ilgisi nedeniyle doktora tezi çalışması için Almanya’nın Göç Araştırmaları ve Kültürlerarası Çalışmalar Enstitüsü’nden (IMIS) davet aldı. DAAD ve Hans-Böckler Vakfı burslarını kazanarak sosyoloji doktora çalışmasını Osnabrück Üniversitesi’nde 2010 yılında bitirdi. On yılı aşkın süredir Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Göçün ve kentin ilişkiselliği içinde disiplinlerarasılığı ve takım çalışmasını daha güçlendirmek amacıyla 2014’te kurulan Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi’nin (BAUMUS) kurucu direktörüdür. Türkiye'den giden göçlerin yanı sıra “Türkiye’deki Diasporalar” başlıklı bir proje kapsamında Çerkes diasporası ve Suriyeli mülteciler üzerine araştırmalar yapmaktadır. Ağırlıklı çalışma alanları toplumsal cinsiyet ve sınıf perspektifli göç ve diaspora konularıdır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@