Tepebaşı'nda 18 Mart Şehitleri anıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 107 Yılında Çanakkale Zaferi etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

HAYAT 17.03.2022, 16:21 17.03.2022, 16:30
Tepebaşı'nda 18 Mart Şehitleri anıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 107 Yılında Çanakkale Zaferi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sevinç Uluçeşme, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi, Alan Kılavuzu ve Yerel Tarih Araştırmacısı Kamil Uzelli ve Yerel Rehber Hale Uzelli tarafından kahramanlıklarla dolu hikayeler eşliğinde anlatıldı. Savaşta yaşanan gerçek hikayeler, belgeler, şiirler ile gerçekleşen sunumda duygusal anlar da yaşandı. 

Sunum sonrasında Kamil ve Hale Uzelli'ye çiçek takdim eden Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Burada bu sunumu, sanki Çanakkale Destanı’nı yerinde yaşar gibi göz yaşlarıyla dinledik. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin tüm kahramanlarını sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sevinç Uluçeşme ise “Bu anlamlı günde gerçekten Çanakkale’yi yaşadık. Çok güzel ve etkileyici bir sunumdu. Çanakkale geçilmez. İnşallah bundan sonra da vatanımız ilelebet muhafaza edilecek. Bir şehit eşiyim, bu hafta bizim haftamız. Çok gururluyum, bu etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu ise “Bizlere bu imkanı tanıyan Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Çanakkale’ye inşallah hep birlikte yeniden gideriz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin 18 Mart’ını kutluyorum” dedi.

Gaziler ve şehit yakınları çok duygulandı Etkinliğe katılan gaziler ve şehit yakınları da programdan dolayı duygusal anlar yaşadıklarını kaydetti. Nuran Çotuk, “Çok güzeldi, çok duygulandım, ağladım. Çanakkale’nin böyle anlatılması çok güzeldi” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@