Tepebaşı'nda "Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi" başlıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi, 28-29 Mart tarihleri arasında Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek.

HAYAT 15.03.2023, 16:28 15.03.2023, 16:32
Tepebaşı'nda "Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi" başlıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi, 28-29 Mart tarihleri arasında Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği etkinlikler ile sürdürülebilir kentsel kalkınmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi de 28-29 Mart tarihlerinde gençlerle buluşacak. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek atölyeye 18-30 yaş arası gençler katılım başvurusu yapabilecek. Gençler katılım için tinyurl.com/iklimtepebasi web adresinden başvuruda bulunabilecek.

Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik politikalarını takip etmek ve küresel amaçların yerelleştirilmesine ilişkin çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Sürdürülebilirlik Merkezi, küresel amaçlara ulaşmada katılımcılık ilkesini gözeterek belediye çalışanları, vatandaşlar, STK, üniversite ve diğer kurumlar gibi kentin aktörlerini de teşvik ederek bölgede sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasına katkı sunmayı hedefliyor. Tepebaşı, sürdürülebilir şehirleşmenin sağlanması amacıyla uyum çalışmaları gerçekleştirmek için ilgili kurumları bir araya getirmeyi hedefliyor. Yerel yönetim, özel Sektör, STK, meslek odaları ve üniversitelerin hedef kitlesi olacağı çalışmanın ilki gençlerle birlikte olacak.

Şehirde Sürdürülebilirlik Atölyesi

28-29 Mart 2023 tarihinde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda 30 gencin katılımı ile gerçekleştirilecek atölyede katılımcılara uzmanlar tarafından sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir şehirleşmenin boyutları hakkında bilgiler verilecek. Gençlere, şehirlerin sürdürülebilirliği hakkında bilgiler verildikten sonra şehirlerin sürdürülebilir olmasında engel teşkil eden sorunlar konuşulup sonrasında sorunlara çözümler geliştirilmesi beklenecek.

Gerçekleştirilecek olan atölyeye sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir şehirleşmeyle ilgili farkındalığı ve motivasyonu yüksek olan gençler seçilecek olup, atölye sonunda sürdürülebilirlik çalışmaları olan kurum ve kuruluşların iyi uygulama örneklerinin sunumları olacak. Atölye hakkında bilgi almak isteyenler, 0 (222) 211 40 00 / 3351 numaralı telefondan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne ulaşabiliyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@