Tepebaşı'ndaki oyunda hayali gerçekleşti

Tepebaşı Belediyesi, kent genelindeki çocuk merkezlerinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile Eskişehirli çocukların gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.

HAYAT 27.06.2022, 15:09 27.06.2022, 15:17
Tepebaşı'ndaki oyunda hayali gerçekleşti

Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Çello Ağacının Gölgesinde Hikayeler’ adlı etkinlikte çocuklar, sahnelenen oyun ile hem eğlendi hem de öğrendi. Ayrıca sahneye çıkma hayali olan 16 yaşındaki Ezgi Yıldız, hem oyunda yer alarak hayalini gerçekleştirdi hem de metine katkı sağlayarak farkındalık gücünü artırdı.

Tepebaşı Belediyesi, kent genelindeki çocuk merkezlerinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile Eskişehirli çocukların gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde eğitmenler tarafından hazırlanan ‘Çello Ağacının Gölgesinde Hikayeler’ adlı müzikli hikaye anlatısı çocuklarla buluştu. Etkinlikte çocukların öz bilincini geliştirmeye katkı sunmak için hazırlanmış bir pedagojik oyun sahnelendi. Öte yandan kas hastalığı ile mücadele eden 16 yaşındaki Ezgi Yıldız da oyunda yer alarak sahneye çıkma hayalini gerçekleştirdi. Oyun metni, eğitmenler ve Ezgi tarafından yeniden düzenlenerek sahnelendi. Ezgi’nin metinde yapılan düzenleme ile yarattığı fikirler farkındalık gücünü artırarak izleyicinin beğenisine sunuldu. Oyunda empati kurma üzerine rol alan Yıldız, izleyicilerden de tam not aldı.

 Anlatı sonrasında etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi ile çocuklar yetişkinleri, yetişkinler de çocukları dinleme fırsatı buldu. Çocuklar bu sayede hikayeye dair görüşlerini ve kendi hislerini ifade etme şansı yakaladı. Program, eğitmenlerin hikaye anlatısı için besteledikleri müzik eşliğinde sona erdi.

Program sonunda ise Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Nuray Çayır, sahnelenen oyunda yer alan Ezgi Yıldız’ı ve eğitmenleri tebrik ederek çiçek takdim etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@