banner163

Tepebaşı'nın Gençlik Merkezleri 12. yaşını kutluyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Gençlik Merkezleri, bu yıl 12. yaşını kutlarken her yıl on binlerce gencin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamaya sürdürüyor.

HAYAT 28.07.2023, 13:57 28.07.2023, 14:19
Tepebaşı'nın Gençlik Merkezleri 12. yaşını kutluyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Gençlik Merkezleri, bu yıl 12. yaşını kutlarken her yıl on binlerce gencin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamaya sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri sağladığı olanaklar ile kentteki genç nüfusun vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Temmuz 2011’de ilki açılan Gençlik Merkezlerinde düzenlenen sosyal etkinliklerin yanı sıra çok sayıda branşta gerçekleştirilen ücretsiz eğitim çalışmaları ile daha fazla gence katkı sağlanıyor. Çok sayıda seçenek barındıran eğitimler arasında kemandan tangoya, tiyatrodan Japonca’ya, uygulamalı film yapımından el yapımı deri işlemeciliğine kadar branşlar yer alıyor.

Düzenlenen ücretsiz eğitimlere gençlerin katılımı da üst düzeyde oluyor. 2022 yılı güz döneminde Gençlik Merkezlerinde açılan eğitimlere 1500 öğrenci, 2023 bahar döneminde açılan eğitimlere 1000 öğrenci, 2023 yaz döneminde açılan eğitimlere ise 815 öğrenci kayıt yaptırdı.

Merkezlerde öğrenciler için ücretsiz şekilde kütüphane, internet ve bilgisayar hizmeti de sunuluyor.

Sabahları çorba akşamları yemek desteği

19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde, 2011 yılı itibariyle her kış mevsiminde okula giden üniversite öğrencileri için sunulan ücretsiz çorba ikramı da yıllardır devam ediyor. Sabah saatlerinde okullarına giden öğrenciler, sıcak çorba ile soğuk havanın etkisinin azaldığını söyleyerek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor. 2022 yılı itibariyle kış aylarında ‘Gel Beraber Olsun’ sloganıyla ücretsiz akşam yemeği hizmeti de üniversiteli öğrenciler için ikram edildi.

Gençler, ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle bu hizmetlerin bütçelerine katkı sağladığını da ifade ediyor. Sıcak çorba ikramı 5 bin kişiye, ‘Gel Beraber Olsun’ sloganıyla verilen ücretsiz akşam yemeği de 90 bin öğrenciye ulaştı.

Ücretsiz çamaşır yıkama ve kurutma imkanı

29 Ekim Gençlik Merkezi’nde öğrenciler için verilen çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti de gençlerden uzun yıllardır beğeni topluyor. Çamaşır yıkama ve kurutma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanan öğrenciler, hizmetten dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.

Gençler için birçok destek sunuluyor

Gençler, Gençlik Merkezleri’nde psikolojik destek de alabiliyor. Ders çalışmak için kütüphane ve çalışma salonlarından ücretsiz faydalanabiliyor. İnternete ve bilgisayara ihtiyaç duyduklarında bilgisayar laboratuvarlarını kullanabilirken, Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere de katılabiliyor. Avrupa Bilgi Ağı Eurodesk’in parçası olan Gençlik Merkezleri, gençlere Avrupa fırsatları hakkında da bilgi sağlıyor.

Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları

Gençlerin eğitimlerini her alanda destekleyen Gençlik Merkezleri, üniversite sınavına girecek gençler için de eğitimler düzenliyor.

Üniversite adayı gençler için Türkçe, edebiyat, matematik ve geometri gibi dersler, ücretsiz olarak sunuluyor.

Başkan Ataç: Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Gençlerimizin ülke geleceğimiz açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Onların kendilerini geliştirmesi, ülkemiz için son derece değerli. Buradan yola çıkarak, gençlerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Gençlik Merkezlerimizden yılda yaklaşık 40 bin gencimiz yararlanıyor, merkezlerimiz adeta dolup taşıyor. Gençlerimizin eğitime, bilime, kişisel gelişime gösterdiği ilgi, benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerden haberdar olmak isteyen gençler, sosyal medya hesaplarından @esktgm kullanıcı adı ile Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri’ni takip edebiliyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@