Toz fırtınası geliyor! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji'den toz fırtınası uyarısı... Uyarılan şehirler arasında Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Balıkesir ve birçok şehir var!

HAYAT 17.04.2021, 14:51 17.04.2021, 18:24
Toz fırtınası geliyor! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Marmara ve Balıkesir ili için gece saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı "toz taşınımı" uyarısı yaptı.

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik için de uyarı geldi!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Eskişehir’in de yer aldığı bölge için gece saatlerinden itibaren "toz taşınımı" uyarısı yaptı.
Yapılan açıklamaya göre, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik İl genelinde “toz taşınımı” beklendiği belirtildi. Bu gece saat 00.00’da başlayarak yarın akşam 21.00’a kadar devam edeceği söylenen “toz taşınımı” olayının olası riskleri arasında görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar olabileceği aktarıldı. Oluşması muhtemel bu risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Marmara bölgesi ve Balıkesir'e uyarı 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, bu gece saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'de Kuzey Afrika kaynaklı "toz taşınımı" tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren, Pazar akşam saatlerine kadar İl genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Meteoroloji toz taşımının 'Başlama zamanı 18.04.2021 00:00 - Bitiş 18.04.2021 21:00' olarak açıklandı.

Sabah çamur yağdı... Bursa için de uyarı sürüyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Bursa için sarı uyarı yapıldı. Sabah saatlerindeki yağış araçların üzerini çamurla kapladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu gece saat 00.00'dan itibaren başlayarak pazar günü saat 21.00'a kadar süreceği tahmin edilen uyarıda, "Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. Diğer yandan sabah yağan yağmurlarla birlikte araçların üzerinde oluşan çamur tabakaları dikkat çekti.

Çanakkale için de uyarı yapıldı 

Çanakkale için Meteorolojiden Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısı yapıldı. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren, Pazar akşam saatlerine kadar İl genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Aydın için de uyarı yapıldı 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Aydınlıları toz aşımı ve çamur şeklinde yağışa karşı uyardı.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Aydın'da bu gece saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar Aydın il genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz aşımı görüleceği bildirildi. Toz aşımı kaynaklı olarak görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde de çamur şeklinde yağış görüleceğini belirten yetkililer vatandaşların olumsuz durumlara karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Eskişehir dikkat! 3 günlük uyarı... Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@