banner163

Tteokbokki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Güney Kore mutfağının sevilen sokak lezzetlerinden tteokbokki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

HAYAT 20.09.2021, 23:35 21.09.2021, 00:02
Tteokbokki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Ülkemizde Güney Kore mutfağına ve Güney Kore yemeklerine olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Biz de sizler için Güney Kore'nin sevilen sokak atıştırmalıklarından biri olan Tteokbokki tarifi derledik. Tteokbokki nasıl yapılır? Malzemeleri neler? işte detaylar...

Acı sevenlerin mutlaka denemesi gereken yemeklerden biri olan Tteokbokkinin ana malzemelerinden biri pirinç kekleri (Tteok) dir. Şimdi dilerseniz gerekli malzemeleri bir yere not edin...

Tteokbokki malzemeleri neler?

- 400 gr donmuş ya da bulabilirseniz taze pirinç keki (tteok)

- 2,5 su bardağı su, varsa sebze ve balık suyu da kullanılabilir

- 1 küçük kase ince şeritler halinde doğranmış beyaz lahana

- İnce şeritler halinde doğranmış 1 büyük boy soğanın yarısı

-  Verev kesilmiş yarım havuç

- 3-4 adet küçük doğranmış yeşil soğan

Sosu için:

2-3 yemek kaşığı Gochujang ( Kore salçası)

1 yemek kaşığı soya sosu

2-3 diş ince doğranmış sarımsak

Üzeri için: 

1 yemek kaşığı susam

Küçük doğranmış yeşil soğan

1-2 adet haşlanmış yumurta

Tteokbokki nasıl yapılır?

Dondurulmuş pirinç keklerini çözülmesi için en az 30 dakika kadar soğuk suda bekletin. Süre bitiminde tüm pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın ve bir süzgeç yardımıyla sudan geçirip, bir kenarda bekletin. Taze pirinç keki kullanacaksanız, suda bekletmenize gerek yok.

Küçük bir kasede gochujang, soya sosu ve sarımsak ezmesini çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin.

2.5 su bardağı kadar balık suyunu, sebze suyunu veya yalnızca suyu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız sos karışımını tencereye döküp güzelce karıştırın. Karışımı yaklaşık 5 dakika orta dereceli ateşte kendi halinde kaynamaya bırakın.

Ardından sırasıyla pirinç keklerini, havuç, soğan ve lahana dilimlerini tencereye ilave edin ve ara sıra dikkatlice karıştırarak, yaklaşık 8 -10 dakika daha orta dereceli ateşte kaynatmayı sürdürün. Son olarak yeşil soğanları tencereye ilave edin ve 1-2 dakika daha tüm malzemeleri karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. (Pişirme sürecinin sonunda sosun kıvamı iyice yoğunlaşmış olacaktır.)

Üzerine susam taneleri ve yeşil soğan dilimleri serpiştirip, dilerseniz katı pişmiş yumurta dilimleri ile birlikte çok bekletmeden sıcakken servis edin.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@