Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşileri devam ediyor

Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşilerine bu hafta neyzen ve bestekar, Doç. Dr. Süleyman Erguner konuk olacak. Vakıf Başkanı, Vali Güngör Azim Tuna, moderatörlüğünü üstleneceği bu söyleşiye herkesi davet etti...

HAYAT 08.04.2021, 23:25 09.04.2021, 22:31
Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşileri devam ediyor

Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşilerine bu hafta neyzen ve bestekar, Doç. Dr. Süleyman Erguner’i konuk olacak. 

Vakıf Başkanı, Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada "1974’ten beri Konya Mevlana Anma Törenlerine neyzen olarak katılmış, Ney’de kendi ekolünü geliştirmiş olan hocamız, İTÜ TÜrk Musikisi Devlet Konservatuvarında 40 yıldır süren öğretim üyeliğinde birçok neyzen ve sanatçı yetiştirdi. 2004’te TRT Müzik Dairesi Başkanı olarak atandı. Farklı üniversitelerde “Türk Müzik Kültürü ve Tarihi”, “Radyo ve Televizyon Programcılığı” dersleri verdi. RTÜK tarafından 2014 ve 2017’ de iki defa TRT Genel Müdürlüğü için aday gösterildi.

Yurt içinde ve dışında sayısız festival, konferans ve konserlere katılan Erguner’ in birçok beste ve kitap çalışması da mevcuttur. ’ Nefes, Anadolu Nefesi,  Mevlevi Töreni,  Sûfizen, Tende Cânım, Bütün Dünya’ya gibi albümleri yayımlanmış olan Erguner’e 2016 yılımda Kültür Bakanlığınca “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” ünvanı verildi.

İstiklal Marşı’nın 100. Kabul Yılı’nda, ülkemizde İLK DEFA marşın 10 kıtasını da aynı besteye düzenledi, seslendirdi ve neyiyle icra etti.
Söyleşimiz içerisinde sayısız bestelerinden bir miktar ney dinletisi olacağını ümid ettiğimiz programımıza bütün dostlarımız soru ve katkılarıyla davetlidirler.  Bereketli vakitler dileriz" ifadelerini kullandı. 

Söyleşi, 9 Nisan Cuma saat 20.00'de Türk Dünyası Vakfı'nın @tdcvakfi instagram adresinden canlı olarak izlenebilecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@