Vali Ayyıldız'dan 19 Mayıs mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

HAYAT 18.05.2022, 21:08
Vali Ayyıldız'dan 19 Mayıs mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı fiilen başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan süreç için ilk adımını attığı günün 103. yıl dönümü olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlatarak yaktığı İstiklal meşalesi, yurdun her bir köşesine ışığını yaymış, o ışık necip milletimize kadim bir medeniyetin mirasçıları olduğunu hatırlatmış ve bağımsızlık yolunda yol gösterici olmuştur. İstiklal şuurunun can bulduğu bugün, özellik ve nitelikleriyle bağımsızlık yolumuza istikamet vermiş, arzu edilen bir geleceğin hareket noktası olmuştur. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesinde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

İstiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bugünün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır.

Sevgili gençler,

Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir fert olmanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.

 Milletimizin umut kaynağı sizlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyorum.  Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda ve diğer alanlarda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygularla 103 yıl önce başlattıkları bağımsızlık mücadelesi neticesinde, bizlere bu mukaddes vatanı kazandıran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize, Millî Mücadele kahramanlarına ve bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor; muhterem anılarını saygı, minnet ve hürmetle yâd ediyorum. Büyük Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@