Yaralı çoban için seferber oldular

Afyonkarahisar'da yaylada yaralanan çoban için ekipler seferber oldu...

HAYAT 10.06.2021, 12:44
Yaralı çoban için seferber oldular

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesindeki 1400 rakımlı yaylada düşerek ayağını kıran ve 112 Acil Servis ekiplerinin ambulansla çıkamadığı bölgedeki yaralı şahıs, yara baygın halde AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yaylada düşüp ayağını kırdı 

Olay, Çay ilçesine bağlı Koçbeyli yaylasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaylada koyun otlatan Bekir Şahan (36) isimli çoban engebeli arazide bastığı taşın kayması sonucu düşerek ayağını kırdı. Acı içinde kalan Şahan, yakınlarını telefon ile arayarak yardım istedi. Yakınları ise durumu bildirince olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Ekipler yardımına koştu 

Bölgeye gelen ekipler ambulans ile engebeli olan yayla yolundan çıkamayınca bu defa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi devreye girdi. Olay yerine gelen ekipler yaklaşık 1400 rakımlı yaylaya çıkarak yaralanan Şahan’ı sedye ile aşağı indirip ardından sağlık ekiplerine teslim etti. Ambulansa alınan Şahan, ardından hastaneye kaldırıldı. Ayağı kırıldığı belirlenen Şahan hastanedeki tedavisi devam ederken, kurtarma çalışmasına köylüler ve jandarma ekipleri de destek verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@