banner163

Yiğit Bulut mRNA aşılara yeniden savaş açtı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut yeniden mRNA aşılarına savaş açtı...

HAYAT 11.08.2022, 14:26 11.08.2022, 16:17
Yiğit Bulut mRNA aşılara yeniden savaş açtı

Yiğit Bulut mRNA aşıları ile ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut özellikle bazı noktalara dikkat çekti.

Yiğit Bulut Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, "Sevgili dostlar, bir arkadaşımız mRNA teknolojisi ile ilgili  'vatandaş Yiğit’in' düşüncesini sordu, ben de samimiyetle ifade ettim. Birileri aldı konuyu nereye taşıdı. Bugüne kadar neden sustun diyenlere de 2021 Şubat ayında yine bana sorulan soruya verdiğim amatör cevapları buradan paylaşacağım çok ama çok utanacaklar" ifadelerini kullandı.

Bulut 2021 yılında ne demişti?

Yiğit Bulut 2021 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni yöntem ile üretilen yani mRNA yöntemi ile üretilen hiçbir aşıyı asla olmayacağım. Olmazsam AB ve ABD'ye aşı pasaportum olmadığı için gidemeyecekmişim. Gitmem. O teknoloji ile üretilen hiçbir aşıyı olmayacağım ve aileme yaptırmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Yiğit Bulut, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye de değindi

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara devam eden Bulut, "Birilerinin adının Türk adı olması Türk olduğunu veya güvenilir olduğunu doğrulamaz. Kemal Derviş de isim olarak Türk adı taşıyordu, Türkiye'yi küresel düzene teslim etti" demişti.

"Neredeydiniz" diyenlere cevap verdi

"Bu konularda 'neredeydiniz' diyenlere bazı hatırlatmalar yapmamda yarar var. Hayatım boyunca çalıştığım bütün kurum ve kuruluşlarda özellikle gazeteciyken nişasta bazlı şeker, kolestrol hapları, hormon hapları, antidepresanlar başta olmak üzere birçok konunun üstüne gittim. Küresel gıda firmaları onlarca dava açtı, hala devam ediyor birçoğu, ama hiçbiriniz yoktunuz. Özellikle lütfen arama yapın ve NBŞ ile ilgili yazı ve programlarımı bulun. NBŞ davalarıma beklerim. Her saniye boş atıp tutanlar. OYAK, bankasını yabancılara satamaz, askeri personelin bilgileri yabancıların eline geçer diye ortaya çıktığımda, TV programları yapıp, yazılar yazdığımda yine sizler yoktunuz. OYAK bana o günün parasıyla 5 trilyonluk dava açtı, yıllarca sürdü. Kazandım ama yalnızdım. Yalova’da VOPAK tesisi kurulmaya çalışılırken, ben yine ordaydım, arşive bakın. Karşı çıkan, Yalova halkı ile direnen bendim, 'nerdeydiniz' diyenler yine yoktunuz. Sizlere bir de çok net bir gerçeği ifade edeyim; 'gazeteci' sıfatıyla küresel yapılara Karşı giriştiğim bütün mücadelelerde, ezildiğimde, kovulduğumda yanımda sadece bir kişi gördüm, elimi tutan, ayağa kaldıran, destek olan, Recep Tayyip Erdoğan.İster inanın, ister inanmayın, bu ülkede son 25 yılımı küresel şirketlere ve onların başlıklarına karşı geçirdim, onlarca dava açıldı, yüzlerce hakaret gördüm, destek hep belliydi…Ali Babacan Ziraat Bankası’na fetö’nün bankasını satıp, 2 milyar doları fetö’ye aktarmaya çalıştığı zaman 'nerdesiniz' diyenler yine yoktular. Yine sadece bir kişi vardı gereğini yapan, küresel sömürüyü durduran. Oturdukları yerden 'neredeydiniz' diyenlere şunu söyleyeyim; bu vatan sencileyin hasmı klavyede değil, topun namlusunda görenlerindir. Küresel emperyalizme karşı bir mücadele varsa yapan da nasıl yapılacağı da belli. Bu konuyu neden daha önce konuşmadınız diyenlere, yine 2021 yılında tamamen amatör bir soruya verdiğim cevapları bir sonraki tweetimde paylaşacağım. Bakalım utanacaklar mı? Devam edeceğiz..."

Türk aşısına "tuzlu su" diyenlere sordu

mRNA aşıları ile ilgili düşüncelerini ifade eden Yiğit Bulut ayrıca Türk aşısı olan Turkovac'a "tuzlu su" nitelendirmesini yapanlara da dikkat çekti. Bulut yaptığı paylaşımda, "Gördüğünüz gibi amatör ortamda sorulan sorulara samimi cevaplar vermişim. Burada asıl soru şu; aşı olmamız kesinlikle şart ama Turkovac’a 'tuzlu su' diye TV’lerde konuşup, pandemi sırasında siyasi otoriteyi Fox işbirliği ile köşeye sıkıştırmaya çalışanların büyük resmi ne" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@