Yunus Emre Aksu'ya yeni görev

Eskişehir'de uzun yıllar görev yapan, Türk Dünyası Vakfı eski Genel Müdürü Yunus Emre Aksu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevine atandı.

HAYAT 26.11.2022, 13:39 26.11.2022, 13:45
Yunus Emre Aksu'ya yeni görev

Eskişehir'de uzun yıllar görev yapan, Türk Dünyası Vakfı eski Genel Müdürü, Şanlıurfa Organize Sanayinin eski Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevine atandı. 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Mehmet Doğan Yetim,  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) Genel Sekreterliğine Şanlıurfa OSB’de Müdürlük yapmış Yunus Emre Aksu getirildiğini duyurdu.

Eskişehir Atatürk Lisesi, ve Anadolu Üniversitesi mezunu Yunus Emre Aksu, Eskişehir'de uzun yıllar görev yapmış, 2014 - 2016 yılları arasında da Türk Dünyası Vakfı Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü. 

Şanlıurfa’da da 2016 ile 2020 yılları arasında Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yapan Yunus Emre Aksu ŞUTSO Genel Sekreterliğine atandı.

Başkan Yetim yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yetiştirdiği değerli bürokratlardan Sn. Yunus Emre Aksu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni Genel Sekreteri olmuştur. Görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Yunus Emre Aksu kimdir? 

1982 yılında Kayseri'de doğan Aksu, Eskişehir Atatürk Lisesini bitirdi. Dumlupınar Üniversitesi Seramik Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olan Aksu, iş hayatına üretim sektöründe inovasyon, planlama ve verimlilik çalışmaları ile başladı. Kamu, özel sektör ve STK’larda verimlilik, Avrupa Birliği projeleri, kurumsal risk yönetim sistemleri, iç tetkik modellemeleri, stratejik plan, bütçe ve ön mali kontrol sistemleri alanlarında danışmanlık yaptı.

Türkiye genelinde çeşitli üniversite ve STK’larda verimlilik, stratejik yönetim ve planlama, performansa tabanlı bütçe sistemleri, yalın üretim, takım oluşturma, 5S, TPM, SMED, hücresel üretim, iş ve metot etüdü, çekme ve kanban sistemleri, iç tetkik, süreç yönetimi, Kurumsal risk yönetimi, iç tetkik, 6 sigma gibi konularda eğitim ve seminerler gerçekleştirdi. Evli ve iki çocuk babası Aksu’nun ‘İşletmelerde Verimlilik’ adında yayınlanmış bir de kitabı bulunmakta.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@