Yürek dayanmaz! 5 öğrenci gözyaşlarıyla uğurlandı

Afyonkarahisar’da öğrenci servisinin devrildiği kaza Türkiye'nin yüreğini yaktı... Kazada hayatını kaybeden yaşları 11 ila 14 arasında değişen 5 çocuk gözyaşlarıyla uğurlandı...

HAYAT 11.10.2021, 17:05 11.10.2021, 17:46

Afyonkarahisar’da servis minibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 5 öğrenci gözyaşlarıyla defnedildi... 

Afyon ve Türkiye yasta 

İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden orta okul öğrencileri İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran'ın (11) cenazeleri Çatağıl İlkokulu bahçesinde okul sıralarının üzerine yan yana dizildi.

5 küçük yürek gözyaşlarıyla uğurlandı

Cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek'in yanı sıra çok sayıda kamu görevlisi, vatandaşlar ve hayatını kaybeden çocukların aileleri, yakınları katıldı. Büyük bir üzüntünün hakim olduğu cenaze töreninde çocukların aileleri ve yakınları gözyaşları döktüler. Kılınan namazının ardından cenazeler köy mezarlığına defnediliyor.

Bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokula getiren Adalettin Ş., (53) idaresindeki servis minibüsü, Çatağıl köyü çıkışında sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarpmıştı.

Yaralanan 5 çocuğun tedavileri sürüyor

Kazada yaralanan Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10) ve Yağmur Duran'ın (11) tedavilerinin ise sürdüğü öğrenildi.

800 metre koşup köye haber vermiş

Afyonkarahisar’da servis aracının devrildiği ve 5 öğrencinin öldüğü, 5’ninde yaralandığı kazada olayı 800 metre koşarak köye haber veren çocuğun, olayda ölen 14 yaşındaki Melisa Demirel’in kardeşi olduğu ortaya çıktı.

“Ölenlere bakamadım zaten onlara da bakacak durum yoktu”

Kazanın hemen ardından olayı görerek yaralıları müdahale eden Burhan Eser, “Ben süt topluyorum ve sabah kaza yapan servis aracı ile birlikte çıktım köyden. Bizim karşı mahalleden ortaokul öğrencilerini alıp götürüyor. Alanyurt köyüne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim o esnada da karşı taraftan bir araç daha geldi onlardaki kişilerde araçtan indi, onlar da öğretmenmiş. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim. Ölenlere bakamadım zaten onlara da bakacak durum yoktu. Birisi kaportanın arasında sıkışmıştı. Babası da geldi o çocuğun. Onlarla birlikte çocuğu çıkardık kaportanın arasından sonra da jandarma geldi” diye konuştu.

“Ölen çocuğun kardeşi ‘Bu kardeşim' dedi ama biz bilmiyorduk”

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel’in kardeşi Arda Demirel’in 880 metre koşarak köydekilere olayı nasıl haber verdiğini de dile getiren Eser şunları söyledi: “Haber vermeye giden çocuğu ben görmedim. Çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben daha sonra, yarım saat sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi ‘bu kardeşim' diyor ama biz çocuğu bilemiyoruz. Yani o çocuk da ordaymış.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@