banner163

Anadolu Üniversitesi'ne 55 öğretim üyesi alınacak

Anadolu Üniversitesi'ne 55 öğretim üyesi alınacak... Kadrolar ve şartlar açıklandı... İşte detaylar...

İŞ İLANLARI 06.10.2021, 14:49 06.10.2021, 14:57
Anadolu Üniversitesi'ne 55 öğretim üyesi alınacak

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne 55 öğretim üyesi alımı için ilan yayınlandı...  Çeşitli fakültelerin ilgili bölümlerine Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacağı açıklandı... İşte detaylar ve o ilan... 

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI


Üniversitemize bağlı birimlerin aşağıda belirtilen boş kadrolarına 657 sayılı Kanunun 48. maddesi, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Anadolu Üniversitesinde Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma ile İlgili Değerlendirme Ölçütleri hükümlerini taşıyan öğretim üyeleri (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) alınacaktır.

Başvuru için gerekli belge ve bilgiler:
Başvuru dilekçesi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş ve eserler listesi, öğrenim ve yabancı dil belgesi, askerlik durumlarını gösteren belge ile birlikte ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca Profesör adaylarının 6 adet, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi adaylarının da 4 adet dosyayı Üniversitemiz Değerlendirme Ölçütlerine göre dijital ortamda (USB -flash bellek- içinde) hazırlayarak, ilanın yayımlandığı tarihi izleyen 15 gün içinde Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi adaylarının da kadronun ilan edildiği ilgili Birime şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.
Doçent kadrolarına başvuranlardan doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulmadan almış olanlar; 2547 sayılı Kanunun 7100 sayılı Kanunla değişiklik yapılan 24. maddesi ve Anadolu Üniversitesinde Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma ile İlgili Değerlendirme Ölçütlerinin B maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurulun oluşturacağı jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadrolara atamaları yapılmayacaktır.
Adaylar, şartları uyan kadrolardan sadece birine başvurabilecek olup, belgeleri eksik olan ve/veya başvuru süresi içinde şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkındaki detaylı bilgilere www.anadolu.edu.tr internet adresimizden ulaşılabilir. 

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM/ ANASANAT DALI- PROGRAM UNVANI ADET BAŞVURU ŞARTLARI
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM UZAKTAN ÖĞRETİM DOÇENT 1 Doçentliğini Açık ve Uzaktan Öğrenme alanından almış
olmak, akademik erteleme ve derse bağlılık alanında çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ FARMAKOGNOZİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Farmakognozi ve Farmasötik Botanik
alanından almış olmak, alkaloitler uçucuyağlar ve bitki patojenleri alanında çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ FARMASÖTİK KİMYA DOÇENT 1 Doçentliğini Farmasötik Kimya alanından almış olmak ve naftiridin türevlerinin DNA jiraz enzimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ FARMASÖTİK KİMYA DOÇENT 1 Doçentliğini Farmasötik Kimya alanından almış olmak ve EGFR ve HER2 inhibitörlerinin sentezi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Farmasötik Toksikoloji alanından almış olmak ve reproduktif toksisite alanında çalışmalar
yapmış olmak.
ECZACILIK TEKNOLOJİSİ FARMASÖTİK TEKNOLOJİ DOÇENT 1 Doçentliğini Farmasötik Teknoloji alanından almış
olmak ve katı lipit nanopartikül ve HET-CAM konularında çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK TEKNOLOJİSİ FARMASÖTİK TEKNOLOJİ DOÇENT 1 Doçentliğini Farmasötik Teknoloji alanından almış olmak, biyofarmasötik ve farmakokinetik alanında çalışmalar yapmış olmak.
TEMEL ECZACILIK BİLİMLERİ BİYOKİMYA PROFESÖR 1 Doçentliğini Biyokimya alanından almış olmak ve kanserde kombine madde etkilerinin in vitro ortamda
akış sitometresi alanında çalışmalar yapmış olmak.
TEMEL ECZACILIK BİLİMLERİ FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Mikrobiyoloji alanından almış olmak ve
aptamer üretimi ve karaciğer immünolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ KLASİK ARKEOLOJİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Klasik Arkeoloji alanından almış olmak, Eski Yunan Mimarlığı ve Antik Kilikya Bölgeleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
ARKEOLOJİ KLASİK ARKEOLOJİ DOÇENT 1 Doçentliğini Arkeoloji alanından almış olmak ve Roma
Dönemi Heykel Sanatı alanında çalışmalar yapmış olmak.
ARKEOLOJİ KLASİK ARKEOLOJİ DOÇENT 1 Doçentliğini Arkeoloji alanından almış olmak ve Frigya
Bölgesi arkeolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
FELSEFE BÖLÜMÜ SİSTEMATİK FELSEFE PROFESÖR 1 Doçentliğini Felsefe alanından almış olmak ve etik, çağdaş estetik ve sanat epistemolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ SOSYAL PSİKOLOJİ DOÇENT 1 Doçentliğini Sosyal Psikoloji alanından almış olmak, önyargı ve yaşlı bireylere yönelik tutumlar alanında çalışmalar yapmış olmak.
TARİH ESKİÇAĞ TARİHİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Eskiçağ Tarihi alanından almış olmak ve
Frigler ve Frigya Bölgesi Roma Dönemi Yazıtları alanında çalışmalar yapmış olmak.
TARİH TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ DOÇENT 1 Doçentliğini Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi alanından almış olmak, Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemi mülki ve idari teşkilat alanında çalışmalar
yapmış olmak.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI HALKBİLİM (FOLKLOR) DOÇENT 1 Doçentliğini Türk Halk Bilimi alanından almış olmak, Türk Efsaneleri ve Balkan Türk Halk Kültürü alanında çalışmalar yapmış olmak.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI YENİ TÜRK EDEBİYATI DOÇENT 1 Doçentliğini Yeni Türk Edebiyatı alanından almış olmak ve ikinci yeni şiiri, çağdaş Türk tiyatrosu ve postmodern Türk romanı alanında çalışmalar yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM DOÇENT 1 Doçentliğini Eğitim Bilimleri (Eğitim Programları ve Öğretim) alanından almış olmak ve öğrenme stilleri, bilgisayar aracılığıyla iletişim alanında çalışmalar
yapmış olmak.
EĞİTİM BİLİMLERİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK DOÇENT 1 Doçentliğini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanından almış olmak ve yetersizlik duygusu, içgörü ve ruminasyon alanında çalışmalar yapmış olmak.
MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ MATEMATİK EĞİTİMİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Alan Eğitimi (İlköğretim Matematik Eğitimi) alanından almış olmak ve üstün yeteneklilerde matematik eğitimi, matematik öğretim programları alanında çalışmalar yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ MATEMATİK EĞİTİMİ DOÇENT 1 Doçentliğini Matematik alanından almış olmak ve Lineer Cebir, Metrik Uzayları eğitimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ÖZEL EĞİTİM İŞİTME ENGELLİLER EĞİTİMİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Alan Eğitimi (İşitme Engelliler Eğitimi)
alanından almış olmak ve işitme engellilerde okuma yazma öğretimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ÖZEL EĞİTİM ZİHİN ENGELLİLER EĞİTİMİ DOÇENT 1 Doçentliğini Özel Eğitim (Zihin Engelliler Eğitimi) alanından almış olmak ve kapsayıcı eğitim ve öğretmenlik uygulamaları alanında çalışmalar yapmış olmak.
TEMEL EĞİTİM OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DOÇENT 1 Doçentliğini Temel Eğitim (Okul Öncesi Eğitimi) alanından almış olmak ve okul öncesinde dezavantajlı grupların eğitimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
YABANCI DİLLER EĞİTİMİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Alan Eğitimi (İngiliz Dili Eğitimi) alanından almış ve İngilizce konuşma sınavlarında telaffuz ve sınav türünün etkileri alanında çalışmalar yapmış olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BASKI SANATLARI BASKI SANATLARI DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Doktora/Sanatta Yeterliğini Baskı Sanatları alanından almış olmak ve çukur baskı (Gravür) alanında
çalışmalar yapmış olmak.
GRAFİK GRAFİK DOÇENT 1 Doçentliğini Tasarım alanından almış olmak ve illüstrasyonlarda Pareidolia karakter tasarımları alanında çalışmalar yapmış olmak.
HUKUK FAKÜLTESİ KAMU HUKUKU ANAYASA HUKUKU DOÇENT 1 Doçentliğini Anayasa Hukuku alanından almış olmak ve
parlamento hukuku alanında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU PROFESÖR 1 Doçentliğini Sosyal Politika alanından almış olmak ve sosyal sigortalar, çalışma yaşamında sosyal riskler ve yaşlılara yönelik sosyal politikalar alanında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ
İLİŞKİLERİ
YÖNETİM VE ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanından almış olmak, iş yeri şiddeti, cinsiyetçilik, liderlik tutumları ve benlik alanında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSAT İKTİSAT POLİTİKASI PROFESÖR 1 Doçentliğini Makro İktisat alanından almış olmak, İslami bankacılık ve döviz rezervleri alanında çalışmalar
yapmış olmak.
İKTİSAT İKTİSAT TARİHİ DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 İktisat Tarihi alanında Doktora yapmış olmak ve
Osmanlı ekonomi politiği ve kurumları alanında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSAT İKTİSAT TEORİSİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Makro İktisat alanından almış olmak ve blok dışsal VAR modelleri, küresel finansal risk ve
döviz kurları alanında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSAT İKTİSAT TEORİSİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Makro İktisat alanından almış olmak ve doğrusal olmayan zaman serisi, dışa açık makro iktisat,
ekonomik büyüme alanında çalışmalar yapmış olmak.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ PROFESÖR 1 Doçentliğini Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikası alanından almış olmak, yerel yönetimler ile kamu yönetimi eğitimi ve teorileri alanında çalışmalar yapmış
olmak.
İKTİSAT FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÖNETİM BİLİMLERİ DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Doktora
yapmış olmak ve İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLETİŞİM TASARIMI VE YÖNETİMİ İLETİŞİM TASARIMI DOÇENT 1 Doçentliğini İletişim Çalışmaları alanından almış olmak, bilgisayar dolayımlı ve geleneksel eğitim ortamlarında akademisyenlerin iletişim becerileri
alanında çalışmalar yapmış olmak.
SİNEMA- TELEVİZYON SİNEMADA YAPIM YÖNETİM PROFESÖR 1 Doçentliğini Uygulamalı İletişim alanından almış olmak ve simülasyon, iletişim felsefesi ve sinema eleştirisi
alanında çalışmalar yapmış olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BESLENME VE DİYETETİK DOÇENT 1 Doçentliğini Beslenme ve Diyetetik alanından almış olmak, etik ve tıp tarihi alanında çalışmalar yapmış
olmak.
BESLENME VE DİYETETİK BESLENME VE DİYETETİK DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Beslenme ve Diyetetik alanında doktora yapmış olmak
ve gebelik, çocukluk ve adolesan dönemlerde beslenme durumu alanında çalışmalar yapmış olmak.
BESLENME VE DİYETETİK BESLENME VE DİYETETİK DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Gıda Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak ve çevreye duyarlı gıda tercihi ve gıda sürdürülebilirliği
alanında çalışmalar yapmış olmak.
SOSYAL HİZMET SOSYAL HİZMET DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Sosyal Hizmet alanında Doktora yapmış olmak ve üniversite öğrencilerinin aile işlevleri ve psikolojik ihtiyaçları, gençlik ruh sağlığı ve mültecilerin ruh
sağlığı sorunları alanında çalışmalar yapmış olmak.
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOÇENT 1 Doçentliğini Turizm alanından almış olmak, gastronomi turizmi ve içecekler alanında çalışmalar yapmış olmak.
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ DOÇENT 1 Doçentliğini Turizm alanından almış olmak ve turizm eğitimi, eğitimde drama ve turizmde nitel araştırma
yöntemleri alanında çalışmalar yapmış olmak.
DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ DOÇENT 1 Doçentliğini Müzik alanından almış olmak, partisyon ve elektroniklerin etkileşimi ve ses yapıları alanında
çalışmalar yapmış olmak.
MÜZİK KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Doktora/Sanatta Yeterliğini Kompozisyon alanından
almış olmak ve çocuk korosu, gençlik korosu, oda koroları alanında çalışmalar yapmış olmak.
MÜZİK ÜFLEME VE VURMA ÇALGILAR PROFESÖR 1 Doçentliğini Müzik alanından almış olmak ve müzik,
yorumculuk, üflemeli çalgılar alanında çalışmalar yapmış olmak.
SAHNE SANATLARI OPERA PROFESÖR 1 Doçentliğini Müzik alanından almış olmak ve Konservatuvarlarda uzaktan enstrüman eğitimi alanında
çalışmalar yapmış olmak.
ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA DOÇENT 1 Doçentliğini Mimarlık alanından almış olmak, mimari tasarım ve eğitimi ile işitme engelli öğrencilerin eğitimi
alanında çalışmalar yapmış olmak.
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YABANCI DİLLER PROFESÖR 1 Doçentliğini Alan Eğitimi (İngiliz Dili Eğitimi) alanından almış olmak ve İngiliz dili eğitiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı alanında çalışmalar
yapmış olmak.
YABANCI DİLLER YABANCI DİLLER DOÇENT 1 Doçentliğini Karşılaştırmalı Edebiyat alanından almış
olmak ve edebiyat ve psikanaliz ile mitoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.
YUNUS EMRE SAĞLIK HİZMETLERİ MYO ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ DR.ÖĞR. ÜYESİ 1

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi veya Okul Öncesi Eğitimi alanında Doktora yapmış olmak ve çocuk gelişimi öğrencilerinin çevre sorunlarına yönelik görüşleri ve proje temelli okul öncesi eğitim programları alanında çalışmalar yapmış olmak.

(5 Ekim'de bu bölümle ilgili düzeltme ilanı yayınlandı)

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ DR.ÖĞR. ÜYESİ 1 Analitik Kimya alanında doktora yapmış olmak ve
ilaçlarda genotoksik bileşik analizi alanında çalışmalar yapmış olmak.
ENGELLİLER ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ - ZİHİN ENGELLİLER PROFESÖR 1 Doçentliğini Alan Eğitimi (Özel Eğitim) alanından almış olmak, otizm ve spektrum bozukluğu olan bireylere oyun ve sosyal iletişim gibi becerilerin
öğretimi alanında çalışmalar yapmış olmak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@