banner163

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Eskişehir Teknik Üniversitesi çok sayıda öğretim üyesi alımı için ilana çıktı... İşte detaylar...

İŞ İLANLARI 17.08.2021, 14:10 17.08.2021, 14:13
Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanı yayınladı. İşte o ilan ve detaylar... 

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemize bağlı birimlerin aşağıda belirtilen açık olan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23., 24., 26. maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartları ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ile "Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanma Yönergesi" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi adaylarının dilekçelerine (Profesör kadrosuna başvuranlar başlıca araştırma eserini dilekçelerinde belirteceklerdir.) 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, öğrenim belgesi, askerlik durumlarını gösteren belge ile birlikte Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin; profesör adayları için 14. maddede yazılı bilgi ve belgeleri kapsayan 6 adet dosyayı, doçent adayları için 9. maddede yazılı bilgi ve belgeleri kapsayan 4 adet dosyayı ve doktor öğretim üyesi adayları için 6. maddede yazılı bilgi ve belgeleri kapsayan 4 adet dosyayı elektronik ortamda (flash bellek içerisinde) ekleyerek, ilanın yayımlandığı tarihi izleyen 15 gün içinde “Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı İki Eylül Kampüsü - ESKİŞEHİR” adresine ‘şahsen’ teslim etmeleri gerekmektedir.

“Doçentlik kadrolarına başvuranlardan; 6 Mart 2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7100 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar; müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadrolara atamaları yapılmayacaktır.”

Yabancı dille öğretim yapılan bölümlerde “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik”in 8/7. maddesi hükümleri uygulanacaktır.

Adaylar, şartları uyan kadrolardan sadece birine başvurabilecektir. İlan hakkındaki gerekli bilgilere, Rektörlük Personel Daire Başkanlığından ya da http://www.eskisehir.edu.tr internet adresimizin “Duyurular” bölümünden ulaşılabilir.
Duyurulur.

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM/
ANASANAT DALI- PROGRAM

UNVANI

ADET

AÇIKLAMA

Adayların,  Doçentlik unvanını Biyoloji alanında almış ve hücresel oksidatif stres ve antioksidanlar konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

GENEL BİYOLOJİ AD.

DOÇENT

1

Adayların, Doçentlik unvanını Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji alanında almış ve rekombinant ilaç üretimi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


FEN FAKÜLTESİ


BİYOLOJİ

MOLEKÜLER BİYOLOJİ
AD.

PROFESÖR

1

Adayların,       Doçentlik unvanını Hayvan Fizyolojisi-Ekofizyoloji alanında   almış   ve böcek fizyolojisi, biyokimyası ve ekotoksikolojisi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

ZOOLOJİ AD.

PROFESÖR

1











FEN FAKÜLTESİ




FİZİK


GENEL FİZİK AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını Fizik alanında almış ve bileşik yarıiletken filmlerin üretimi ve karakterizasyonu konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


YÜKSEK ENERJİ VE PLAZMA FİZİĞİ AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını Fizik alanında almış ve optik emisyon spektrumu konusunda Plazma Fiziği alanında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.




İSTATİSTİK


OLASILIK TEORİSİ VE SÜREÇLERİ AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını İstatistik alanında almış ve dayanıklı deney tasarımı ve dayanıklı regresyon analizi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


UYGULAMALI
İSTATİSTİK AD.


DR.ÖĞR. ÜYESİ



1

Adayların, doktorasını Uygulamalı İstatistik alanında tamamlamış ve istatistiksel yazılım, genelleştirilmiş p değeri ve testin gücü konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.



KİMYA



ANALİTİK KİMYA AD.



DOÇENT



1

Adayların, Analitik Kimya alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış, Doçentlik unvanını Kimya alanında almış ve ultra yüksek performanslı sıvı kromatografisi mikrodiyaliz, kapiler jel elektroforez ve validasyon konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


HAVACILIK VE UZAY
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ


HAVA TRAFİK
KONTROLÜ


HAVA TRAFİK
KONTROLÜ AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını Uçak - Havacılık - Uzay Mühendisliği alanında almış ve Hava Trafik Kontrol lisansına sahip olması gerekmektedir.


MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ


MİMARLIK


RESTORASYON AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Mimarlık alanında almış ve mimari koruma ve kültürel miras yönetimi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.




MİMARLIK VE
TASARIM FAKÜLTESİ





MİMARLIK





YAPI BİLGİSİ AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Mimarlık Bilim alanında almış ve mimari akustik ve işitsel peyzaj konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını mimarlık alanında tamamlamış ve mimari tasarımda uygulama süreçleri ve güncel yaratıcı yaklaşımlar konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.










MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ


BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ


BİLGİSAYAR YAZILIMI
AD.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların,            doktorasını Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamlamış ve medikal görüntü işleme konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir. Eğitim dili %100 İngilizce’dir.




ÇEVRE
MÜHENDİSLİĞİ


ÇEVRE BİLİMLERİ AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Çevre Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış ve kalıcı organik kirleticiler konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


ÇEVRE TEKNOLOJİSİ
AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını Çevre Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış ve katı atıklar ile yaşam döngüsü değerlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ


ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Endüstri Mühendisliği alanında almış ve yapay zeka ve makine öğrenmesi ile karar destek sistemleri konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ


GEOTEKNİK AD.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Ulaştırma Araçları ve Altyapısı alanında tamamlamış ve geoteknik konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.







MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ




KİMYA MÜHENDİSLİĞİ




KİMYASAL TEKNOLOJİLER AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Kimya Mühendisliği alanında almış ve biyokütleden karbonlu malzeme ve yenilenebilir sentetik yakıt üretimi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Kimya Mühendisliği alanında tamamlamış ve teknik tekstiller, yanma ve güç tutuşur malzemeler konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ


MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ AD.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Ulaştırma Araçları ve Altyapısı alanında tamamlamış ve araç aerodinamiği ve çarpışma simülasyonu konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ


MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ AD.


PROFESÖR


1

Adayların, Doçentlik unvanını Kimya alanında almış ve metal-organik kafes yapılar konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir. Eğitim dili %100 İngilizce’dir.



SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ


REKREASYON


REKREASYON AD.


DOÇENT


1

Adayların, Doçentlik unvanını Spor Bilimleri alanında almış ve boş zaman, turizm rekreasyonu ve deneyim kalitesi konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


SPOR
YÖNETİCİLİĞİ


SPOR YÖNETİCİLİĞİ
AD.


DR.ÖĞR.ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Spor Yönetimi ve Rekreasyon alanında tamamlamış ve sporda sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.



ULAŞTIRMA MESLEK
YÜKSEKOKULU


MOTORLU ARAÇLAR VE ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ

RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ PR.


DR.ÖĞR. ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Ulaştırma Araçları ve Altyapısı alanında tamamlamış ve yüksek dayanımlı çelik konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK VE ELEKTRO. PR.


DR.ÖĞR. ÜYESİ


1

Adayların, doktorasını Enerji Sistemleri Mühendisliği alanında tamamlamış ve raylı sistemler enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.


2547 sayılı Kanunun Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen %20’lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek Dr. Öğr. Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@